Mit tegyek ha 6 és fél hónapos babám nem akar semmit megenni? Csak szopizna, de a tej már nem elég neki. Tápszert nem akarok adni.
Figyelt kérdés
Pár kanál után elkezd sírni és megfeszíti magát nem akar enni. Már több mint egy hónapja eklezdtük és még mindig csak pár kanálnál tartunk. Néha még annyi sem. 2 óránként szopizik mert már szerintem nem elég tápláló neki. Mégis hiába próbálok neki mást adni nem kéri. Addig sír amíg nem szopiztatom meg. Utána már nem éhes. ( 2 óráig és kezdődik előlről.) Sokat mozog, már elég ügyesen kezd mászni.Mit tegyek?2010. máj. 13. 09:59
1/6 anonim válasza:
mit próbálsz adni neki? először is legyen teljesen folyékony, pl reszelt almát, szűrd át teaszűrőn. Keverj bele anyatejet, hogy legyen benne ismerős íz, és lassan csökkentsd a tej arányát. sajnos más ötletem nekem sincs..:(
2/6 A kérdező kommentje:
Inkább bébiételeket adok, mert az elején én reszeltem az almát és attól öklendezett.Nagyon hígra készítem . Szinte már mindent kipróbáltünk ami az elején lehet. ( alma,barack,krumpli , répa, sütőtök, borsó-azt különösen utálta.) és a sinlac amit még viszonylag megeszik ha épp sikerül jól elkapnom hogy nem fáradt, nem éhes nagyon és nem is lakott még jól. Szóval nem egyszerű...
2010. máj. 13. 10:13
4/6 anonim válasza:
Ha nem elég a tejed, miért nem akarsz tápszert adni Neki? Egy 6 hónapos babának még javában szüksége van a tejre/tápszerre. A babám 10 hónapos, és anyatej hiányában még 3x kap tápszert a többi egyéb étkezés mellett, mert szereti és igénye van rá, számára az olyan még, mint a szopizás.
5/6 A kérdező kommentje:
Van még tejem csak szerintem már nem elég tápláló neki. Mivel 2-2,5 óránként szopizik. Inkább adnék neki gyümit és főzeléket kiegészítésként mint tápszert.
2010. máj. 13. 11:56
6/6 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy tejpéppel kellene próbálkoznod.
Egyébként bármikor előfordulhat, hogy ne adj Isten például elapad a tejed. Akkor mit csinálsz? Kell még nekik a tej alapú étkezés ilyen korban! Csak azért írom, mert ennyire ellenzed a tápszert. De miért???
Nem lesz felfújt tőle, ha erre gondolsz (sokan ezzel riogatják saját magukat), ráadásul minden vitamin és ásványi anyag benne van, amire szükségük van a babáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!