Hogy tetszenek ezek a nevek?
Kislányunk lesz és nagyon sok név tetszik nekünk, különlegesebb, hagyományosabb és a gyakoriabbak is. Így is sok névről már lemondtunk.
Mivel a vezetéknév is rövid: Pék ezért úgy döntöttünk két nevet szeretnénk a kicsinek.
Ezek a "párosok" jöttek szóba:
Zsófia Boróka
Abigél Zita
Flóra Hanna
Dalma Réka
Natasa Róza
Laura Petra
Izabella Dóra
Olívia Lilla
Noémi Emma
Mi a vélemény ezekről a nevekről? Esetleg milyen más kombinációkat adnátok, szívesen meghallgatjuk/ elolvassuk.
A Zsófia Boróka vagy az Olivia Lilla tetszik legjobban.
Talán az Olivia Lilla a legjobb.
Hú..
Az Izabella nem illik a vezetéknévhez.
A DalMA RÉKa problémát már más is kifejtette.. Nevetséges.
A Natasa nagyon elüt a többi névtől stílusban.
Noémi Emma tényleg erőltetett.
Szerintem hiába rövid a vezetéknév, flesleges két keresztnevet adni, úgysem úgy fogod szólítani, hogy Laura petra gyere ide.
egy hosszabb, minimum 3 szótagos keresztnévvel már nagyon is szép és bőven elég.
Amúgy a Pék Olívia és a Pék Abigél nagyon tetszik, szép nevek, de a Pék Laura és a Pék Zsófia is rendben van.
Ha muszáj választanom, akkor a kombinációitok közül a Pék Laura Petrát tartom legéletképesebbnek. Ez hangzik legjobban.
Ami nem hangzik jól a vezetéknév után azok a magánhangzóval kezdődő nevek. Így kizárnám rögtön a Abigél Zita, Izabella Dóra, Olívia Lilla párokat.
A maradékból a Dalma Réka tényleg kiadja a marék szót, ezért ezt is kizárnám. A Noémi Emma nagyon mammogós.
A Zsófia Boróka túlságosan komor a csupa mélyhangrendű magánhangzó miatt.
Maradt a Flóra Hanna meg a Natasa Róza. Nekem ez utóbbi jobban tetszik.
Egyébként nekem általában véve jobban tetszik ha az első név a rövidebb, a második hosszabb. Valahogy jobb úgy a ritmusa.
Pek Lilla Roza.
Pek Zsofia Reka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!