Hogy lehet előre tapintatosan közölni, hogy babanézőbe azért ne üljenek már ide órákra?
Ahogy a 10-es írja!
Egyébként egyszer egy betelepedős vendégemet én is azzal küldtem el, hogy: felálltam a fotelből, mondván milyen jót elbeszélgettünk, észre sem vettük, hogy elszaladt az idő. Nagyon kedves vagy (és miközben elindultam a bejárati ajtó felé) nagyon szépen köszönöm a látogatást. Majd lesz még alkalmunk folytatni. Majd legközelebb én megyek hozzád! De eddigre már a bejárati ajtó nyitva is volt, és úgy álltam ott, hogy nem igazán volt más választási lehetősége.
Tudod, ha valaki bunkó, akkor bunkó módon kell vele megértetni, hogy bunkó.
Én is azt hittem, a fürdetés megment, de megvárták!!!
:-)
Mondd a sógornődnek, hogy míg szoptatsz takarítsa ki legyen szíves a konyhát/fürdőt mert az nagy segítség lenne. Tuti nem akar legközelebb órákat maradni. :D
Viccet félre téve szerintem is az lenne a legcélszerűbb, ha ELŐRE megbeszélnétek velük. A baba pici, te nem régiben szültél és még gyenge vagy. Másokat nem is fogadtok még, de a szűk családot természetesen EGY ÓRÁRA szívesen látjátok, hogy megnézzék a picit.
Amikor letelik az idő megköszönitek, hogy eljöttek és mondjátok, hogy később majd persze lehet többet babázni de még fárasztó ez nektek. Aztán a későbbiekben sem engeditek őket 5-6 órát ott lenni, csak amíg nektek kényelmes.
Én is ilyen vagyok, mint a sógornőd... tudom, nagyon gáz és már nagyon-nagyon figyelek, de nehezemre esik a sorok között olvasni. Nem bunkósságból teszem, épp ellenkezőleg: ha jól érzem magam valahol akkor hajlamos vagyok ott "ragadni".
Megoldás: egyenesség. Örülök hogy jöttetek de most dolgunk van, kérlek menjetek. Ennyi. Ilyenkor mindig úgy szégyenlem magam, de nem haragszom egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!