Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg lehet úgy szoktatni a...

Tényleg lehet úgy szoktatni a babát, hogy alvás közben ne ébredjen fel a zajokra? Hogyan?

Figyelt kérdés
Amíg 1-2 hetes volt, én is elhatároztam, hogy mi ugyan nem fogunk lábujjhegyen járni, ne szokja meg, hogy néma csend van körülötte. Aztán ahogy egyre élesedett a hallása mindig felébredt minden apró neszre. Szóval mégis lábujjhegyen járunk. Alapvetően ez nem is zavarna, hiszen amúgy sem nagyon zajongunk. Viszont reggel fél 5-kor felébred a baba, és nem is alszik vissza. Kb. 1 hónapig tartott, mire rájöttem, hogy azért, mert a postás akkor hozza a hírlapot, és a kutyák valami rémes ricsajt csapnak. Pont a gyerekszoba van az utca felől. Nem tudom mi a fenét csinálhatnék vele, kicsit korai ez a kelés nekem. Anyósomtól persze egyből megkaptuk, hogy azért, mert túl nagy a csend amikor alszik. De hát azért, mert örülünk, hogy végre elaludt. Most ezzel mit lehet csinálni? Most 5 hónapos.
2008. okt. 12. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem is van olyan, hogy a 4 hós lányom felébred hajnalban, szopi után nem alszik vissza. Ilyenkor leteszem, betakarom, lekapcsolom a villanyt, és visszaalszik. Lehet, hogy előtte én énekel egy fél órát, de visszaalszik:-)

Próbálj meg nem "foglalkozni" vele, nyugtasd meg, szeretgesd meg, és tedd vissza. Eleinte sokáig nyügöske lesz, de megszokja, hogy vissza van téve, akkor visszaalszik.

2008. okt. 12. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az alvási szokások egyediek.Nekem egyik gyerekem minden pisszenésre ébred,a másik mellett lőhetnek is akkor sem.Én magam is felébredek mindenre,a férjem nem.De nem tudok rajta változtatni.Nekünk is utcafronrta néz a szobánk,bizony mióta itt lakunk én nem aludtam még normálisan ki magam.

Szerintem próbálj ha tudsz csendet nyugalmat biztosítani neki,ez mindenki érdeke.Ha nem tudja kialudni magát,és nyűgösködik az senkinek nem jó.

Anyósod meg...na had nem mondjak semmit,túl okosak ezek a mamák...

2008. okt. 12. 22:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 5 hós,de ő nem ébred fel.Én is úgy csináltam,mint te,az első perctől az élet "zaja"(tv,telefon,csengő,porszívó stb.)vette körül,és teljesen megszokta.Nappal is jókat alszik(pedig az apja ma még fúrt is!)A mi szobánk is az utcára néz,kertes ház,kutyák stb.Sztem is babafüggő.De talán próbáljátok meg egy kis zajhoz szoktatni.A jelen állapotnál rosszabb nem lehet a dolog!
2008. okt. 12. 23:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Mentsvárként megpróbálhatsz neki valamit rádiót ilyesmit bekapcsolva hagyni, és reggel akkor nem szűrődik be a többi zaj, vagyis nem tudja kiszűrni. Csak hát ugye akkor egész éjszaka mennie kell a rádiónak! Sok szerencsét!
2008. okt. 13. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!