Baj az, hogy a 4 hónapos kislányom nem fordul át (se hasról hátra se fordítva)? Túl kicsi vagy mikortól fordulnak át a babák? Mennyi ideig hagyjam hason 1 nap? Szopizás után mennyi idővel lehet forgatni, hogy ne bukjon sokat?
Hasra téve elvan 5 percig aztán nyűgölődik és néha sír,hogy elfárad! Szoktam forgatni azt nagyon élvezi és ha az oldalára fordítom akkor néha kepeszt és ettől sokat bukik.:(
Köszi a válaszokat!
4 hónapos kislány anyukája
Az én fiam 6 hónapos és most sikerül neki időnként a hátáról a hasára fordulni de visszafelé még nem megy. Szerintem a babád nincs lemaradva, minden nap tedd többször egy kis időre hasra és akkor szépen erősödik a nyaki és a hátizma, meg majd a karjai ha már kinyomja magát. ha elfárad akkor ne erőltesd akkor dajkáld meg egy kicsit. A legtöbb baba a forgást valamikor a 6-8 hónap között tudja megcsinálni mindkét irányba, persze ettől vannak korábbi ügyesebb babák, és kicsit lustább később mocorgó babák is.
Boldog babázást kívánok!
Szerintem ebből az átfordulásból ne csinálj problémát, majd ő tudja mikor érett rá!
Támaszd meg a hátát kicsit, talán jobban tetszik úgy neki oldaltfekve, nem fárad el hamar, abból a szemszögből érdekesebb a világ, és lehet úgy nem nyomja a pociját, nem fog visszabüfizni. Az én lurkóim se szerettek sokáig hason lenni, nehéz volt a tök!:-)
Szia, nem baj, az én fiam 6 hónapos, és ő se forgolódik még, inkább csak néha-néha felborul, és rengeteget bukik attól függetlenül, hogy hogy fekszik :-(.
Nekem anno azt javasolta a neurológus, hogy amennyit csak lehet, legyen hason, nem baj, ha eleinte kicsit nyűglődik a nagy melóban. Na meg mondjuk nekünk emelett sokat kellett tornázni is, és látod, ez se gyorsította meg a forgást, csak szépen megerősítette a hátát és a karját.
De ne aggódj, nem marad le semmiről :-)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!