Mikor fordulnak az oldalukra a babák? 2 hetes 3 napos a kislányom és tegnap magától az oldalára fordult. Emelgeti a fejét már a kezdetektől. Nem korai ez?
Szia!
Az én babám is 2 hetesen és 3 naposan fordult az oldalára. A védőnő szerint csak 3 hónaposan szoktak forogni a babák.
Ezek szerint a babáink elevenek és mozgékonyak, mostantól még jobban kell rájuk figyelni :)
Azért remélem idén karácsonykor még nem fog szaladni ;)
Előfordul az ilyesmi, gyermekeim is pár hetesen fordultak először az oldalukra, és nagyon sokáig csinálták mindezt. Aztán csak 4 hónapos koruk körül fordultak át a hasukra, valamivel később vissza is. Az első válaszolónak csak annyit, hogy szerintem félreértetted a védőnőd, az oldalra fordulás az előbb szokott történni, a teljes átfordulást szokták 3 hónapos koruk után csinálni a babák.
2 gyerekes anyuka
Ilyen pici babáknál ezt a fokozott háti izomtónus okozza, ez nem a hagyományos értelemben vett fordulás. Az izomzat feszül és emiatt átfordulhat a bab, de ez nem forgás.
Fejemelgetés szintén. Ezt csak azért írom le, nehogy megijedj, ha egy hét múlva abbahagyja mindkettőt, majd megerősödik és újból, tudatosan is csinálni fogja.
Köszönöm. Minden esetre holnap ha jön a védőnő, majd mondom neki.
(én nem pontoztam le senkit!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!