Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szégyellnem kellene, hogy...

Szégyellnem kellene, hogy cumi van a gyerekem szájában?

Figyelt kérdés
Két hónapos a kicsi, ma összefutottam egy nővel, akivel egy munkahelyen dolgoztunk. Azzal kezdte, hogy "eeezaaaz, jó anyuka, cumit a gyerek szájába!" Aztán beszélt mindenfélét, nekem pedig csak később esett le, hogy milyen hangsúllyal mondta azt, hogy "jó anyuka". Így nem tudtam neki válaszolni erre, pedig bár nem vagyok egy énaztánmegmondomamagamét-típus, de biztos rákérdeztem volna, hogy mirefel ez a hangnem... Mert eddig eszembe sem jutott, hogy az ciki, ha egy pici szájában cumi van. Még ha hat éves lenne, akkor talán, de így?!
2010. máj. 11. 16:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Dehogy ciki, kifejezetten hasznos a szájüreg egészséges fejlődésében. Jobb, mintha az ujját szopná...
2010. máj. 11. 16:50
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Hagyd rá, az ilyen bunkókkal nem kell foglalkozni. Legközelebb majd azt hangoztatja, hogy ciki, hogy babakocsiban tolod. Inkább cumizzon, minthogy az ujját szopja (az ujjával elferdítheti később a fogait)
2010. máj. 11. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Dehogy ciki...ha jól esik neki,megnyugtatja miért ne????Az én kisfiam is cumpadlózik :) (3 hónapos)és nem érzem egyáltalán cikinek...Egyébként is mindent rág,vesz a szájába...a fél öklét bekapja...akkor inkább a cumit szííííja....!! Nyugi nem kell másokkal foglalkozni..
2010. máj. 11. 16:51
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nem ciki. Nem lehet mindig cici a szájában és a cumi megnyugtatja. Ha szereti, miért ne?

Az én picim úgy köpi ki, hogy csak úgy repül. Inkább az kezét szereti. Így ő dönti el, mikor akarja szopni és marad csendben. :-)))

2010. máj. 11. 16:55
 5/13 anonim ***** válasza:
88%
Ne is foglalkozz vele. Én "örülnék", ha a cumi megnyugtatná vagy nyugtatta volna , pláne ha el is aludna vele. Nála erre csak a cicim "képes" már az elejétől fogva. Most 10 hónapos. Ja! És az ujját sem szopja:(
2010. máj. 11. 17:11
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Szia!Az én lányom 19 hónapos és az alváshoz még használunk cumit.Inkább azt cumizza mint az ujját mert a cumit eltudod tőle venni de az ujjait nem .Ne foglalkozz azzal a nővel!
2010. máj. 11. 17:29
 7/13 Vilcsianyuja ***** válasza:
86%
én egyáltalán nem vagyok cumiellenes, bár az én lányom az ujját favorizálja születése óta, most, hogy fogzik, kezdte el rágcsálni, de csak játszik vele, nyugtatónak még mindig ujjszopi van. de azért azon kiakadtam, hogy a cumi szükséges az egészséges fejlődéshez, meg hogy az ujjszopás károsítja a fogakat, a cumi meg nem. álljon már meg a menet, ilyen hülyeséget hogy mondhattok!!! mondom, én nem vagyok cumiellenes, hadd cuppogja az a gyerek akár a cumit, akár az ujját, ha az esik neki jól. de én cumimániás voltam (ujjamat sose szoptam), 4 évesen tettem le végleg, és a maradandó fogaim igazi pókharapósak lettek, két év szenvedés a kivehető fogszabályzókkal tudta őket helyrerántani.
2010. máj. 11. 17:52
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Egyáltalán nem kell szégyenkezni miatta. Cumizik, és akkor mi van? Mondjuk mi nem adtunk egyik gyerekünknek sem, megvoltak nélküle (de azért ott volt a szekrényben) , s az ujjukat se szopják szerencsére. Én meg azt hallgattam, ha nem cumizik az jobb lesz, ha szopja az ujját? Annyira unom, hogy mindíg beleszól valaki valamibe, főleg egy olyan, akinek aztán végképp köze sincs az egészhez! Ne rágd magad rajta, bár tudom nagyon bosszantó. De egyik füleden ki, a másikon be ;)

4 éves kiscsaj, 22 hónapos kissrác, 28 hetes pocakcsajszi anyukájuk

2010. máj. 11. 18:06
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
hát akárhogy olvasom én látok ebben a mondatban bántást,csak utólagos belemagyarázást.egyáltalán nem biztos,hogy cikizni,vagy kritizálni akart.lehet hogy csak egy poénnak szánta,mert már elfelejtette,hogy egy frissen szült anyukával nem lehet poénkodni,mert ugrik mindenre.egyébként meg nem ciki,de ha ciki is lenne,kit érdekel,ha neki így a jó.
2010. máj. 11. 18:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Már bocs, hogy most olyat említek, ami távol áll a témától, de úgy látom, páran kaptunk értékelést a válaszainkról. Na most nekem az 54%-ból például az jön le, hogy valaki lepontozta az illetőt. Szerintem jó választ adott. Én is valószínű le lettem pontozva a 62%-ommal, nem tudom, mi rosszat írtam. Nem szeretem az ilyet. Valaki lépked csak a kérdések között és találomra lepontozza az embereket, ezért romlik mindenkinek az átlaga. Na mindegy. Ezzel se kellene foglalkozni:D
2010. máj. 11. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!