Enyhe hipotónia. Volt valakinek hasonló helyzetben a babája?
10 hónapos babámat éppen ma vittem el egy gyógytornászhoz a család nagy ellenzésére. Azért írom bele a történetbe a családot is, mert éppen miattuk húztam eddig a vizsgálatot, folyton azt mondták, hogy én gondolom túl a dolgokat, a gyerekkel nincs semmi baj.
Nos, a gyerkőc valóban mindig éppen időre hozza a nagymozgásokat (most éppen kúszik, ül, térdel), de számomra furcsa volt, hogy három hónapon keresztül szimmetrikusan ugyan, de csak az egyik oldalát erositve kúszott. Illetve a bal kezét használja a tárgyak eléréséhez. Ezért vittem el, és most mondta is a doktornő, hogy enyhén hipotóniás, tornázni kell. De elég csak otthon. ( Ő egyébként nem dévényes, itt képtelenség bekerülni egy dévényeshez, ezért is mentem gyógytornászhoz. )
Lányos zavaromban nem kérdeztem meg tőle, hogy nagyon el vagyok-e maradva, mármint nem-e késő már így 10 hósan ez a kezelés a babámnak? Volt valaki hasonló helyzetben? Mivel jár ez az "enyhe hipotónia" a későbbiekben?
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!