Baj, hogy a babám kicsi és nem annyira hízik? Valakinek esetleg hasonló ilyen problémája van/volt? Aggódjak?
Legfontosabb kérdés, hogy az orvos és a védőnő mit mond. Amíg ők nem szólnak, addig nem aggódnék, főleg, ha boldog, mosolygós baba. Max. ha nagyon aggódsz, akkor a gyerekorvostól kérj beutalót vérvételre, hogy nézzék meg, nem vashiányos-e.
A fiam anno 2950 grammal született, 1 évesen volt 8 kg. Makk egészséges, már 7 éves 23,5 kg-os nagyfiú. 17 hónapos korában volt először beteg.
Most a lányom 3250 grammal született, 4 hónaposan már 6300 gr és 65 cm volt (jövőhéten megyünk az 5 hónapos státuszra, közel 7 kg már és olyan 70 cm körül van).
Nincs két egyforma gyerek, felesleges összehasonlítani őket (bár az elején én is megtettem, nekem meg a gyors hízás volt furcsa :D ).
A fiam 3360 grammal és 53 cm-vel született. 1 évesen picit volt több 8 kilónál és még mindig 68-as rugit hordott. Most másfél éves és 80-as (!!!) ruhákat is hord, talán van már 76 cm, és pont átlépte a 10 kilós álomhatárt.
Doki szerint normális, ilyen alkat, viszont nem beteges, és ránézésre arányos, nem duci-nem gebe, nincs lemaradva semmiben, jól fejlődik.
Viszont engem is zavar, hogy a többi másfél éves már minimum 92-es ruhákat hord és fél fejjel magasabbak. A családban alig-alig fellelhető alacsony termetű ember (ezek is inkább a férjem ágán), a nők átlag magasak, a férfiak 180 cm felettiek, ezért is idegesít annak a lehetősége és inkább amiatt aggódom, hogy a fiam pont egy szőnyeg alatt cirkáló magasságú "ősre" üt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!