Cukor, só mikortól adható a baba ételéhez és addig
miért nem?
Figyelt kérdés
Pl ha tejbegrízt készítenék neki, az elég fura cukor nélkül talán.
Vagy ugye azt mondják, hogy már (8hós) kapjon a mi ételeinkből, de a férjemnek minden jó sósan kell. Ha megfőzök fűszerek, só nélkül és utólag ízesítem, az nem fő össze :(.
Biztos túllihegem és béna vagyok, de nem tudom mivel és hogyan tenném a babának a legjobbat :(. Anyatejes egyébként.
2010. máj. 11. 08:41
1/8 anonim válasza:
Ez csak mostanában divat,mert állítólag nem egsézséges.Nyugodtan adj neki sós,cukros ételeket,csak ne fűszerezd túl. A férjed pedig megsózhatja a készételt is jobban,ha akarja. Az enyémek már 8 hósan azt ették,amit mi,és mindegyik egészséges.
2010. máj. 11. 08:48
2/8 anonim válasza:
a férjed sózzon után, egy kis só kell a babának is....a tejbegríz meg ízlik a gyereknek cukor nélkül is hidd el, pláne, ha friss gyümölccsel kapja, a gyerekeknek nincs olyan igényük a cukor édességére, mint az elrontott felnőtteknek, ezért is szeretik pl a cukrozatlan teát ;)
2010. máj. 11. 08:55
3/8 anonim válasza:
Tejbegrízt hogyan csinálod? Gondolom nem tejjel, ugye? Csak érdeklődöm, mert nekem is hasonló korú a babám. Kicsi cukor, kicsi só mehet, én cukor ellenes vagyok, de egy picivel nem fogsz ártani, és nem fogod rászoktatni.
2010. máj. 11. 09:31
4/8 anonim válasza:
Ha főzöm neki a répát, krumpli mindíg adok neki hozzá sót. Anyáink is adtak.5 hós
2010. máj. 11. 10:15
5/8 anonim válasza:
Tulajdonképpen az lenne az ideális, ha mi felnőttek sem sóznánk agyon az ételeinket... én sajnos már annyira hozzászoktam a rengeteg sóhoz, hogy anélkül már semmit sem találok finomnak, szóval megértem a problémádat :) Viszont ezért nem adok még a babámnak a mi főztünkből egy éves koráig. Inkább csinálok neki külön, aztán később is próbálom majd a miénket is minimális sóval főzni, mert nem tesz jót sem az egészségének, sem az ízvilágának a kialakításának, hogy ha hozzászokik a sok sóhoz, cukorhoz...
Nekem anyu sózott annó mindent (persze csak enyhén),de így is meglett az eredménye, egy kiló só nélkül csak a meggylevest vagyok képes megenni...
2010. máj. 11. 10:57
6/8 anonim válasza:
Ártani nem ártasz és egy kicsit lehet ízesíteni, csak ne vidd túlzásba, mert azzal nagyon hozzászoktatod ezekhez az intenzív ízekhez. Ezzel pedig azt érnéd el, hogy - ahogy a férjed is - ő is csak "túlfűszerezve" szeretné az ételeket, ami azért nem tesz jót a gyomornak, főleg a pici babáknál.
2010. máj. 11. 11:55
7/8 A kérdező kommentje:
Megnyugtató, hogy ezek szerint ezek nem tiltott dolgok, csak módjával kell velük bánni. Köszönöm a válaszokat.
Tejbegrízt még nem csináltam, de egy választ kaptam már a kérdésemre:
és vannak további ilyen kérdések is, ha rákeresel. 80%ban azt írják, hogy vízzel kell és az anyatejet utána hozzáadni, de nem szabad forralni.
2010. máj. 11. 13:26
8/8 anonim válasza:
Kb.1 éves kortól ajánlott a só és cukor,na meg a fűszerek általában.Minden baba más,és más.Igy minden babának a belső szervei is egyénenként fejlettek.Hogy a vese működését ne terheljük azért kell kerülni a fűszereket.Persze ,mint minden másnál,az izesitésnél sem aranyszabály az 1 év.Ha valaki kicsit fűszeresebben főz 9 hónapos babájának,attól még nem biztos,hogy ártani fog.Az biztos,hogy itt is a fokozatosságra kell törekedni.És persze hogy fini legyen a kicsinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!