Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a babámnak nem elég a...

Ha a babámnak nem elég a tejem, mit csináljak?

Figyelt kérdés
A babám nagy súllyal, 4300 gr-al született császármetszéssel. Ötödik napra jött meg a tejem, de még nem elég neki. Sokszor mellre teszem, de nem lakik jól. A gyerekorvos nem ír fel tápszert, erőlteti a szoptatást, de a babám így nem ehet eleget. Mit csináljak, segítsetek!
2008. okt. 12. 09:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A helyzet velem ugyanez volt. Akkor telt be a pohár, amikor szegénykém 4 órán át ordított, és 5-ször tettem mellre, és még mindig nem volt elég. A mi gyermekorvosunk a Milupa HA+ start (azt hiszem ez a neve) tápszert javasolta. A kisfiam csak 60 ml-t evett meg belőle, és utána 5 órán keresztül aludt. Jollakott. Ezt nem kell, hogy felírja az orvos, lehet kapni gyógyszertárban, és ők tudják is milyet kell adni. Remélem segítettem.

Üdv: 3 hetes pici mamája

2008. okt. 12. 09:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg tejserkentő teát inni, de ha ezen is túl vagy, és így is kevés a tejed, akkor minél előbb vegyél Milupa tápszert amit az előttem szóló is írt. És ami a legfontosabb hogy azonnal keress másik gyerekorvost! Lehet hogy a babucikádnak már csak pár ml kaja kéne ahhoz hogy jóllakjon, így viszont te is és ő is csak szenved. 6 hós kislány anyukája
2008. okt. 12. 09:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Olyan nincs hogy a doki nem ir fel tápszert,sztem válts dokit mert ha valakinek nincs teje a babának muszály ennie valamit!Én nemtudom melyik tápszert lehet vény nélkül kapni de mi a Beba -t esszük az tuti vényköteles.
2008. okt. 12. 10:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Próbáld ki az urtica urens 5 ch-s homeopátiás bogyót, nekem bejött! Fél órával előtte és utána nem szabad enni és inni. 3x 5 bogyót szedjél. Sok sikert.

2008. okt. 12. 10:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elsejétől minden tápszer megvásárolható recept nélkül, csak drágább. Mi beba ha start aktívot használunk. De ha a dokid nem hajlandó felírni (ami egy vicc) cseréld le rögtön. Mert az igaz, hogy az anyatej a legjobb, minden szempontból, de ha nincs, és mindent megteszel, és nincsen, akkor kinek van joga megtagadni a tápszert, ha egy kisgyermek éhes???????

(Nekem ilyenkor, mikor ilyet hallok, durran el az agyam, a szoptatást ennyire és ilyen áron erőltetőkre, akik állítják, hogy gyakori mellretétellel növelni lehet a mennyiséget. Valóban lehet, de van sajnos, hogy az sem elég!!!!!!!!!!!!!!)

Judy

2008. okt. 12. 12:31
 6/11 anonim ***** válasza:
A tej igazi beinduláshoz, és a kereslet-kínálat beállásához legalább 4 nap kell. Mennyi ideje szoptatsz? Szerintem egy kicsit legyél türelmes, és ha 4-5 nap alatt sem lesz több tejed, akkor tényleg kell tápszer. Addig meg minél többet szoptasd!!
2008. okt. 12. 14:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sokat segítettetek! A babám egész éjjel nyűgös volt emiatt, alig aludtunk valamit. Próbáltam takarékoskodni a tejemmel, a következő szoptatásig. Ez tényleg vicc. Megfogom a dokinak mondani, hogy nem éheztetem a gyerekem, szoptatok amikor tudok, ha nem elég, igenis adok neki tápszert! Ekkora babának ennie kell! Köszi, hogy megerősítetettekebben. Puszi.
2008. okt. 12. 14:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Próbáld meg lefejni a tejet, igy láthatod mennyi termelődik. minél többet fejed, annál több lesz..(elvileg) persze mindenkinél más. Laktoherb tea, urtica urens (VIGYÁZZ nehogy többet szedjél napi 3x5 golyónál, mert az ellenkezőjét éred el, apasztja a tejed), more milk tabletta.. Nekem sincs elég tejem. Én mérem a babám, hogy mennyi anyatejet eszik, s kipótolom tápszerrel ha még éhes. Mondjuk én tudom, hogy 3 hónapos babámnak 700-900ml között kell ennie. Dokid kérdezd meg, mennyit kell ennie naponta. Picit számolgatni kell, de hamar bele lehet jönni. Sok sikert!!
2008. okt. 12. 19:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Le a dokiddal.Azért kíváncsi lennék,ha neki 1 kg hús az adagja/nap,de csak fél kilót kap,hogyan osztaná be úgy,h még jól is lakjon és ne legyen éhes????A kiegyensúlyozottság egyik alap pillére a jóllakottság!!!
2008. okt. 13. 00:24
 10/11 anonim ***** válasza:
A DM-ben lehet 1-es tápszert venni.Adjál neki belőle kiegészítésnek ha nem akar felírni az orvos.És fejjél sokat mert attól fog a tejmennyiség nőni.Akkor is ha egy csepp sem jön.Az aventes mellszívó nagyon jó.Mert ha stimulálod a melled akor több tejed lesz, kell hozzá igaz egy pár nap de meglátod megéri és beindul a tejed, amit meg leszívsz odaadhatod a gyereknek.De ez csak akkor jön be ha kitartó vagy és minden szopizás után probálod leszívni a tejet.Addig meg tápszerrel egészítsd ki.Szoptatás alatt igyál sok folyadékot már előre készítsd oda magadnak és igyál szoptatás alatt is.
2008. okt. 13. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!