3 hetes babámnak nem elég cicizés után a 90 tápszer. Adhatok neki többet, mondjuk 120-at? Sajnos nincs sok tejem.
3 hetesen inkább a cicizést kellene preferálni, tehát ha nincs az egyik ciciben elég tejed, akkor tedd át a másikra, majd ha "kifogyott", vissza az elsőre. Eleinte macerás, fárasztó, de ha beindul végre rendesen a tejelválasztásod, elfelejtheted a nyamvadt tápszert. Kérd ki a védőnő tanácsát (ha normálisat sikerült kifognod) szoptatás ügyben vagy keresd meg a LLL-t ( [link] telefonon is szívesen segítenek neked.
A tejci kereslet-kínálat elvén termelődik, tehát mivel a gyerek mindig csak keveset eszik, nem is termelődik benne több.
A tápszerrel az a baj, hogy sokkal könnyebb üvegből enni, csak egy kicsit össze kell zárni a száját, és már ömlik is bele a kaja, nem kell szívnia.
nem akarlak elszomorítani,de...
én is így jártam.nagyon kevés volt a tejem és,mivel cumiból kapta a tápszert,egyre kevésbé szívta a cimimből,majd egyáltalán nem fogadta el.akkor ugye fejni kezdtem és üvegből kapta a tejcsit is.ennek hatására teljesen el is apadt a tejem.
de a kérdésre válaszolva:attól függ,ha tudod erőltetni a cicizést,akkor próbáld,ha viszont nem megy,akkor pedig muszáj neki tápszert adnod,mert egyébként nem lakik jól.
Ha szoptatni akarod, akkor ne adj neki, ill. ne cumisüvegből. Pár napig szenvedés, de akkor tudja jól beindítani a tejet, ha éhes, és erősen, jól szopizik. Márpedig ha tápot adsz, akkor nem lesz éhes.
Sajnos én is ebbe a hibába estem, és az lett a vége, hogy 8 hónapja géppel tudom csak fenntartani a tejet, és cumisüvegből issza. cumizavar.
Ha nem izgat annyira a szoptatás, akkor adj neki nyugodtan, bár én legalább 6 hétig mindenképp erőltetném az anyatejet.
Nekem a 90 is rengetegnek tűnik! Főleg szopi után.
A tejtermelésem a fiam három hetes korára még be sem állt. Ha szoptatni szeretnéd, akkor inkább csökkenteni kéne a tápszert. És a tejszaporításért meg kell dolgoznotok, de érdemes! Több tejed akkor lesz, ha többet szoptatod. Egyáltalán nem kell két-három-négy órákat várni az etetések között, szopjon, amikor csak érdeklődik és meg fogja termelni a kellő mennyiséget (reméljük még nem teljesen kényelmesedett el:)
Most lehet, hogy meg fognak kövezni, de nálunk nem vált be a váltogatós cicirátét. Kisfiam eleve nem szopizott jól. Már a kórházban sem. Amikor a sűrűbbje következett, akkor mindig türelmetlen lett és ordított. Mivel nem tudtam vele mit kezdeni és nem akartam sírni hagyni, ezért tápszert adtam neki cumisüvegből. Nem felejtett el cicizni. 3 hónapig ment ez így, hogy minden etetésnél először megpróbáltuk a cicit, majd jött a cumisüveg. Fejtem, de nem sok jött. Szerintem nem volt jó a technikám vagy nem tudom. Szóval kapott kiegészítést, aztán már csak tápszert.
Szerintem annyit készíts neki, ami a tápszer dobozán fel van tüntetve korának megfelelően. Ha nem éhes már, úgysem issza meg.
Oké, hogy az anyatej a legjobb neki, de ne szenvedtessük már feleslegesen, hogyha nincs elég vagy valami probléma áll fenn.
7 hós kisfiú anyukája
Egyetértek az utolsó válaszolóval!Nekem sem volt soha elég a tejem ezért születése óta pótolom a babámnak.Mindig annyit adok Neki amennyit elfogad.
Viszont én mindent megtettem,hogy beindítsam a tejet.Folyton cicire tettem,nem adtam pótlást.Nem vált be,csak a sírás hallgattam napokig.Aztán elkezdtem fejni 2 óránként,éjjel is.Így nőtt a mennyiség folyamatosan,bár még mindig pótolok a tejci is szaporodik folyamatosan.Ezen azt értem,hogy most pl. 180-at eszik abból 120-at szopik.Tehát nem csökkent a tej mennyisége hanem nőtt.Cumisüvegből kapja a pótlást és semmi cumizavar nem volt neki.Először szopizik és ha igényli kap tápszert/ez már egyre ritkábban van,pedig csak egy mellből szoptatok,mert a másikban 10ml-nél több még nem volt./Ő most 4 hónapos és nagyon szépen fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!