Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyerekorvosnak vagy a...

A gyerekorvosnak vagy a patikusnak "higgyek"? Vagy én értettem félre valamit?

Figyelt kérdés

4 hónapos kislányomnak akarok naptejet, habot, mindegy, csak jó legyen. Gyönyörő barna bőre van (férjemtől örökölte, "irigykedem" is miatta) már attól barnul, ha levegőn van :)

A gyerekorvos azt mondta, vegyek neki panthenol habot (vagy spray-t). De a patikus azt mondja, hogy az napozás utánra való..... (nem akarom napoztatni). Eddig semmi bajom nem volt a dokival, mindig jó dolgokat mond, de most nem tudom..... Valaki ismeri ezt a terméket?

A patikus meg csak 50 faktoros naptejet ajánlgatott, de egyre több helyről azt hallom, nem is olyan jó az, majdnem olyan mint a 30-as, de az 50-esben több a "cucc", ami már nem jó a pici baba bőrének.....

Na most legyek okos :) Szerintetek?

2010. máj. 10. 18:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A panthenol tényleg napozás utáni, esetleg egyéb égési sérülések kezelésére szolgál:

[link]

Nálunk az orvos/védőnő 30-as naptejet javasol, mi ezt használjuk.

2010. máj. 10. 18:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi Babé 50-est vettünk, állítólag ez a legjobb, mega a Vichy. Nem olcsó, de a mi lányunknak tejfehér a bőre és fontos, hogy ne égjen le. Szerintem hiába barna a bőre a babának, meg nem akarod napoztatni úgysem tudod elkerülni.

Ebből a babéból olyan keveset kell használni, épp hogy lehelletnyit, sokáig elég. A Panthenol hab tényleg utána való, sőt, nem is annyira bababarát szerintem.

2010. máj. 10. 18:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányomnak is gyönyörű barna bőre van,én is irigykedem!:)

én dm-es 50 faktorost vettem, szerintem tökéletes!mi 5 hósak vagyunk!

A panthenol égési sérülésre való!Ebben a napégés is benne van ugyan!

2010. máj. 10. 18:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a gyógyszerész barátnőm azt mondta, hogy a 30-as és az 50es között már olyan kicsi a különbség a védelmi erőben, hogy mindegy melyiket használod és a 30as sokkal olcsóbb azért.
2010. máj. 10. 18:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi is 30ast vettünk, olcsóbb is, és nekünk is azt mondták, hogy sok különbség nincs közöttük. A panthenol pedig égési sérülésekre való.
2010. máj. 10. 19:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A www.patikaszentanna.hu oldalon találsz a májusi akciók között Bioderma kids 50+ naptejet 1-et fizet kettőt kap akcióban. Én nézegettem a Daylong-ot , és akkor ajánlották a Bioderma 50+-os krémet. Azt mondta a hölgy, hogy közel ugyanaz. Úgyhogy én ezt a Biodermát rendeltem meg ebből az online patikából.

2010. máj. 11. 07:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Panthenol kilőve :)

Köszi a segítséget!

2010. máj. 11. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!