Valtozhat 5 honaposan az alvasrend? Nehezen allt be.
Egy sokgyerekes anyuka tapasztalata, amit valaha itt az interneten olvastam:
"A gyerekekkel mindig minden dinamikusan változik - és nem mindig előre..."
Azóta én is sokgyerekes anyuka vagyok, és sajnos ezt csak megerősíteni tudom.
Fél éves kor körül a babák többsége átáll 2 nappali alvásra, de ha nappal jól elalszik a szokott időben, akkor ez még nem a ti esetetek. A másik, ami fél éves kor körül nagyon elkezd bezavarni, a fogzás. Hónapokig is tarthat az éjjeli nyűglődés, mielőtt kijön az első fogacska. De ez sem biztos, hogy a ti esetetek még. Szerintem leginkább arról lehet szó, hogy az elalvási szokásai változnak, érdeklődőbb a külvilág felé, fel van pörögve, felfedez egy csomó dolgot, pl. hogy tudja a kezével piszkálgatni a cumiját... minden ingert szippant magába és aztán nem tud kikapcsolni. Az ébrenlét sokkal érdekesebb, mint az alvás. Nem biztos, hogy tudsz ezen segíteni, és sokáig tarthat, mire kinövi. Vannak nehezen alvó gyerekek, nekem is volt és van is, sajnos ez van.
Az én kisfiam ha átállt kevesebb alvásra, az nappal kijött, mert sokkal később mutatta az álmosság jeleit, mint előtte.
A mozgásfejlődés is nagyon bezavarhat az alvásba. Sokminden.
A te babád mikor kel reggel? Lehet el van csúszva a napja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!