Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek hallássérült a gyermeke?

Figyelt kérdés
2010. máj. 8. 22:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%

Szia, nekem az öcsém siket, mondjuk ő már nem baba, hanem 36 éves férfi és igen, vannak nehézségek az életében, és igen, vannak tapló emberek, akik nem jól kezelik ezt a kérdést, de teljes életet él, rengeteg barátja van, hallássérült és halló, bejárta Európát kocsival, úgy, hogy ő vezetett, pedig amikor 18 évesen előállt, hogy jogsit akar, anyukámmal mi sem bíztunk a sikerben és tessék.

Mindent elintéz, amit akar, apukámmal van egy kis vállalkozásuk, a lányomnak pedig kitűnő keresztapja.

De azt persze tudom, hogy anyukámnak nagyon nehéz volt annak idején, pl a tanulás nem ment könnyen, egyébként pedig okos, de borzasztó eleven gyerek volt, ma már biztos hiperaktívnak mondanák.

Szóval biztosan lesznek nehéz időszakok, de ne keseredj el!

2010. máj. 9. 15:08
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm és gratulálok,hogy ilyen Öcséd van! :)

Igen,sajnos sokan elitélik a másikat,pedig lehet,sokkal többet tud.Pl a hallássérültek sokkal jobban megfigyelik a dolgokat.

Pedig ez olyan,mint másnak a szemüveg.

2010. máj. 9. 15:29
 13/19 anonim válasza:

Igen én is itt vagyok,csak Nekem az unokám hallás sérült.Úgy született.Nekünk most derült ki,hogy mind két fülére 10-Db-es a hallás romlása.Még 2 hónap múlva újra megismétlik a vizsgálatot.

Az unokám most 8-hónapos,most szeretnénk halló készüléket csináltatni neki,mivel,csak most javasolták.

Érdekelne,hogy ez a 10 Db.-ez mennyire rossz.

Már most kapaszkodva jár,gőgicsél,korához viszonyítva értelmes.

Én is azon aggódom,hogy ,mi lesz vele az óvodába, iskolába.

2010. jún. 6. 01:43
 14/19 A kérdező kommentje:

Örülök,hogy ennyi idö után is kapok választ!

10Db halláskárosodása van az unokájának?Az"semmi",én örülnék szinte,ha csak ennyi lenne!Egyáltalán szükség van hallókészülékre?Ha igen és a károsodás kismértékü,biztosan egész kicsi hallókája lesz!Szerintem azt észre sem fogják venni.De amúgy is,mi nem "titkoljuk",hiszen a mi Kicsink is okos,ügyes,értelmes,semmi gond nincs vele!

Az oviban a többi gyerek gyorsan megszokja majd,ez biztos.

Nincs mit tenni,bele kell törödni,segíteni kell neki,ennél sokkal nagyobb bajok is vannak.

2010. jún. 8. 21:46
 15/19 anonim válasza:

Tudod az én "unokám":-i.u.aspyxia.i.u.hypoxia,és i.u.dystress állapotban született császárral.A szülés után,a hallás vizsgálat kimutatta,hogy a bal fülére nem reagál,-majd 6-hét múlva ugyan ezt az eredményt kaptuk.

Majd 3-hónaposan elvittük Őt az Amerikai Úti Klinikára-ahol,rögtön megállapították,a /BAEP/ vizsgálattal hogy mind 2 fülére süket.Csak szemből tudunk vele kommunikálni,

Ennél a vizsgálatnál, az Audiológus megkérdezte,hogy nem e kellett újra éleszteni a babát,mert a műszer kimutatta!

Majd csináltak MR-vizsgálatot,ahol szervi elváltozást NEM találtak. Majd újra /BAEP/-vizsgálat ,ahol kimondták,hogy mind 2 fülére-Idegi Halláskárosodása van,vagy is Teljesen süket.Egyébként "műtéti" konzultáció miatt küldtek át a HEIM PÁL-ba!

A HEIM PÁL Kórházba,ahol,/BERA/-az az altatásos vizsgálatra ami kimutatta,hogy a KÖZÉP FÜLTŐL A HALLÓ IDEGIG nem hall semmit.Amit HALL az az a 10 db-es hallása,csak a fül első részére vonatkozik.

Most 17.-én megyünk vissza a HEIM PÁL-ba,ahol kiderül,hogy mi lesz.

Szia:Magdi

u.i.:Azért érdekelne,nálatok ez,hogy derült ki?

Mennyi idős a babád,? Kis lány,vagy,kis fiú?

Nekünk kis fiú,és Noel,-8-hónapos.

Ha gondolod megoszthatnánk a problémáinkat!!!!

2010. jún. 9. 07:52
 16/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,írtam Neked privit!
2010. aug. 11. 14:07
 17/19 anonim ***** válasza:
Ami a legfontosabb hallássérült gyerek esetében, hogy vidd el korai fejlesztésre. A helyi Hallássérültek Tanintézete segíthet, esetleg logopédushoz, szurdopedagógushoz fordulhatsz segítségért. Ez elengedhetetlen a beszéd fejlesztésénél, nekem rengeteg hallássérült ismerősöm van, meglátszik kivel volt foglalkozva már ennyi idősen.
2010. dec. 18. 11:43
 18/19 anonim válasza:

elkeseredésre semmi ok! én is hallássérûlt vagyok, elsős gimnazista, nagyon jó tanuló 3 hangszeren tanulok és egyetemre készülök. ezzel csak azt akartam elmondani, hogy egy hallássérült gyerek is élhet teljes életet, és még különlegesebb is lehet a tõbbieknél, pl másként értékeli az életét stb. 16 éves fejjel már azt gondolom egy hallássérült gyermek ajándék. fontos, ha nem olyan súlyos a hallássérülése, hallók közé vigyétek oviba, suliba. a Waldorfot nagyon ajánlom! persze ez még mesze van. az anyagi kèrdések azok mások..egy készülék tényleg sokba kerül, plusz az elem bele folyamatosan..

ha van kérdésed nyugodtan irj üzenetet nekem! :)

2012. nov. 15. 15:48
 19/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok,köszönöm a válaszokat!KIssé eltüntem,megszületett a kistesó is :) aki jól hall!

Az utolsó két válaszolónak:

Igen,amint megkapta a hallókészüléket,azóta járhozzá fejlesztö.Vagyis járt,mert már négy és fél éves :) Integrált oviba jár.Ezt válsztottuk,mert kisebbek a csoportok,több a pedagógus,remek,a lehetö legjobb választás Volt! :) Ja igen,elötte Waldorf játszócsopiba jártunk :)

Két nyelven beszél,érthetöen,mégis az óvónénik javaslatára idén tavaszal megkapta CI-jét.Mivel Ci.s ovistársai is vannak,a Kisfiam nagyon várta már-én kevésbé,féltem.Most viszont azt mondom,jó döntés Volt,még többet fejlödik vele! :)

Köszönöm szépen a válaszokat,Kedves utolsó,Gratulálok az eredményeidhez és további sok sikert és "akadálymentességet"! :)

2013. aug. 29. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!