Van itt olyan anyuka, akinek hallássérült a gyermeke?
Szia, nekem az öcsém siket, mondjuk ő már nem baba, hanem 36 éves férfi és igen, vannak nehézségek az életében, és igen, vannak tapló emberek, akik nem jól kezelik ezt a kérdést, de teljes életet él, rengeteg barátja van, hallássérült és halló, bejárta Európát kocsival, úgy, hogy ő vezetett, pedig amikor 18 évesen előállt, hogy jogsit akar, anyukámmal mi sem bíztunk a sikerben és tessék.
Mindent elintéz, amit akar, apukámmal van egy kis vállalkozásuk, a lányomnak pedig kitűnő keresztapja.
De azt persze tudom, hogy anyukámnak nagyon nehéz volt annak idején, pl a tanulás nem ment könnyen, egyébként pedig okos, de borzasztó eleven gyerek volt, ma már biztos hiperaktívnak mondanák.
Szóval biztosan lesznek nehéz időszakok, de ne keseredj el!
Köszönöm és gratulálok,hogy ilyen Öcséd van! :)
Igen,sajnos sokan elitélik a másikat,pedig lehet,sokkal többet tud.Pl a hallássérültek sokkal jobban megfigyelik a dolgokat.
Pedig ez olyan,mint másnak a szemüveg.
Igen én is itt vagyok,csak Nekem az unokám hallás sérült.Úgy született.Nekünk most derült ki,hogy mind két fülére 10-Db-es a hallás romlása.Még 2 hónap múlva újra megismétlik a vizsgálatot.
Az unokám most 8-hónapos,most szeretnénk halló készüléket csináltatni neki,mivel,csak most javasolták.
Érdekelne,hogy ez a 10 Db.-ez mennyire rossz.
Már most kapaszkodva jár,gőgicsél,korához viszonyítva értelmes.
Én is azon aggódom,hogy ,mi lesz vele az óvodába, iskolába.
Örülök,hogy ennyi idö után is kapok választ!
10Db halláskárosodása van az unokájának?Az"semmi",én örülnék szinte,ha csak ennyi lenne!Egyáltalán szükség van hallókészülékre?Ha igen és a károsodás kismértékü,biztosan egész kicsi hallókája lesz!Szerintem azt észre sem fogják venni.De amúgy is,mi nem "titkoljuk",hiszen a mi Kicsink is okos,ügyes,értelmes,semmi gond nincs vele!
Az oviban a többi gyerek gyorsan megszokja majd,ez biztos.
Nincs mit tenni,bele kell törödni,segíteni kell neki,ennél sokkal nagyobb bajok is vannak.
Tudod az én "unokám":-i.u.aspyxia.i.u.hypoxia,és i.u.dystress állapotban született császárral.A szülés után,a hallás vizsgálat kimutatta,hogy a bal fülére nem reagál,-majd 6-hét múlva ugyan ezt az eredményt kaptuk.
Majd 3-hónaposan elvittük Őt az Amerikai Úti Klinikára-ahol,rögtön megállapították,a /BAEP/ vizsgálattal hogy mind 2 fülére süket.Csak szemből tudunk vele kommunikálni,
Ennél a vizsgálatnál, az Audiológus megkérdezte,hogy nem e kellett újra éleszteni a babát,mert a műszer kimutatta!
Majd csináltak MR-vizsgálatot,ahol szervi elváltozást NEM találtak. Majd újra /BAEP/-vizsgálat ,ahol kimondták,hogy mind 2 fülére-Idegi Halláskárosodása van,vagy is Teljesen süket.Egyébként "műtéti" konzultáció miatt küldtek át a HEIM PÁL-ba!
A HEIM PÁL Kórházba,ahol,/BERA/-az az altatásos vizsgálatra ami kimutatta,hogy a KÖZÉP FÜLTŐL A HALLÓ IDEGIG nem hall semmit.Amit HALL az az a 10 db-es hallása,csak a fül első részére vonatkozik.
Most 17.-én megyünk vissza a HEIM PÁL-ba,ahol kiderül,hogy mi lesz.
Szia:Magdi
u.i.:Azért érdekelne,nálatok ez,hogy derült ki?
Mennyi idős a babád,? Kis lány,vagy,kis fiú?
Nekünk kis fiú,és Noel,-8-hónapos.
Ha gondolod megoszthatnánk a problémáinkat!!!!
elkeseredésre semmi ok! én is hallássérûlt vagyok, elsős gimnazista, nagyon jó tanuló 3 hangszeren tanulok és egyetemre készülök. ezzel csak azt akartam elmondani, hogy egy hallássérült gyerek is élhet teljes életet, és még különlegesebb is lehet a tõbbieknél, pl másként értékeli az életét stb. 16 éves fejjel már azt gondolom egy hallássérült gyermek ajándék. fontos, ha nem olyan súlyos a hallássérülése, hallók közé vigyétek oviba, suliba. a Waldorfot nagyon ajánlom! persze ez még mesze van. az anyagi kèrdések azok mások..egy készülék tényleg sokba kerül, plusz az elem bele folyamatosan..
ha van kérdésed nyugodtan irj üzenetet nekem! :)
Sziasztok,köszönöm a válaszokat!KIssé eltüntem,megszületett a kistesó is :) aki jól hall!
Az utolsó két válaszolónak:
Igen,amint megkapta a hallókészüléket,azóta járhozzá fejlesztö.Vagyis járt,mert már négy és fél éves :) Integrált oviba jár.Ezt válsztottuk,mert kisebbek a csoportok,több a pedagógus,remek,a lehetö legjobb választás Volt! :) Ja igen,elötte Waldorf játszócsopiba jártunk :)
Két nyelven beszél,érthetöen,mégis az óvónénik javaslatára idén tavaszal megkapta CI-jét.Mivel Ci.s ovistársai is vannak,a Kisfiam nagyon várta már-én kevésbé,féltem.Most viszont azt mondom,jó döntés Volt,még többet fejlödik vele! :)
Köszönöm szépen a válaszokat,Kedves utolsó,Gratulálok az eredményeidhez és további sok sikert és "akadálymentességet"! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!