Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyucik szerintetek 9 hónaposn...

Anyucik szerintetek 9 hónaposnak feles tej, danoninó és danett vaniliás krém puding mehet? ,

Figyelt kérdés
2010. máj. 8. 22:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
7%

09:54-es vagyok!Már nagy gyerekeim vannak, teljesen egészségesek!És imádják a tejet!!!!

Ez a babatej, babavíz, babapuding, stb miatt van, hogy a szülők semmit nem adhatnak a gyereknek!Hiszen hogy tudná eladni a gyárt a 300ft/l es babavizet ha a sima csapvizet is megihatná a baba??Ugyanígy van a többi cuccal is!Csak reklámfogás, a sok naív meg el is hiszi!!

2010. máj. 9. 14:30
 12/18 anonim ***** válasza:

NEM!!

Biztos hallottál róla, hogy 1 éves kor alatt a tehéntej adása ellenjavallt! Ezek a desszertek meg nem csak, hogy tejfehérjét tartalmaznak (ami azért gond, mert a tehéntej-fehérje erős allergén), hanem tele vannak mindenféle adalékanyaggal, aminek egy ilyen kisgyereknek, csecsemőnek semmi szüksége nics.

Ha nem akarod, hogy később mindenfélére allergiás legyen a babád, várj ezekkel a nyalánkságokkal!

2010. máj. 9. 21:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Valaki mondja már meg nekem, hogy anno, anyáink, nagyanyáink, dédanyáink idejében, amikor még nem voltak tápszerek, és pár hónaposan ilyen-olyan tejet kaptak a picik, ha az anyuka nem tudott szoptatni, hogy lehet, hogy felnőttek, élenek és virulnak, és az allergiát még hírből sem ismerték??? Tényleg komolyan érdekel! Én amúgy 1 éves kora után kezdtem el adni tejet, amit forralok, aztán langyosra hűtve adom, de ettől függetlenül érdekel, bár úgy gondolom, hogy az allergia azért alakult ki, és lett népbetegség, mert a természetes tápanyagforrások helyett és mellett rengeteg műanyagot eszünk, ami igenis felborítja a nem műanyag,- és adalékevésre "tervezett" szervezetünk normális védekezési mechanizmusát. Mellesleg azt sem lehet tudni, hogy mi van a bolti tejben, lehet (sőt, szinte biztos), hogy tehenet nem látott sose, de már a házitejre sem mernék esküdni, hiszen ki tudja, hogy mivel kezelt táplálékot etetnek a tehenekkel is... sajnos ez van, ez a mai világ, nehéz kikerülni, és talán jobb a piciket is ehhez szoktatni, mert a mai átlagember amúgy sem tudja bioval etetni a családot, már ha biztos az is, hogy a bio tényleg bio?

Mellesleg én nem adok a lányomnak a kérdésben említett desszertekből, de nem e tejtermék-volta miatt, hanem mert szerintem ezek csupa műanyagból vannak. Vagyis helyesbítek, evett már ilyeneket, szereti is, és nagyritkán kap, de nem adom heti rendszerességgel, mert inkább tartom ezeket károsnak, mint egészségesnek.

2010. máj. 10. 00:28
 14/18 anonim ***** válasza:

Dédanyáink, nagyanyáink ideje az 120-100 évvel ezelőtt volt, amikor az orvostudomány még nem állt azon a szinten, amelyiken most.

Az pedig nem igaz, hogy az az allergiát nem ismerték, legfeljebb nem tudták, hogy az allergia. Azt se felejtsük el, hogy pont nagyanyáink, dédanyáink idejében szinte nem is létezett olyan család, ahol legalább egy gyermek meg ne halt volna meg 2 éves kora előtt, az újszülött-csecsemőkorról meg már ne is beszéljünk. Szinte természetes volt ... Úgyhogy részemről én örülök, hogy manapság ennyi mindent tudnak az "okos emberek", és általában hallgatok is rájuk, de persze mindenkinek szive joga.

2010. máj. 10. 11:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Más okos emberek pedig kitalálták a kérdésben említett "remek" élelmiszereket, amelyek csak műanyagot illetve a természetben még véletlenül sem előforduló hozzávalókat tartalmaznak, amelyek sokkal károsabbak szerintem, mint maga a friss tej. De mindegy, ez nem vita, én sem adtam a gyerekemnek csak jóval 1 éves kora felett
2010. máj. 10. 12:34
 16/18 anonim ***** válasza:

, sőt, nagyrészt próbáltam betartani a mai hozzátáplásái "trendeket", odafigyeltem hogy mit mikor szabad és még mikor nem, de ettől függetlenül szerintem kicsit (nagyon) túl van lihegve a kérdés szerintem.

Bocsi, előző voltam, csak belenyúlt a lányom, és befejezetlenül vitte fel a választ.

2010. máj. 10. 12:37
 17/18 anonim ***** válasza:
Bocsi, én "okos emberek" alatt kifejezetten gyerektáplálással, gyerekgyógyászattal kapcsolatos szakembereket értettem, bár tudom, ők is csak emberek, és közöttük is vannak olyanok, akiktől nem kell hanyattvágódni.(Mert ugye, nézzük csak meg az egyik igen neves, drága, német bébiételcsaládot, hogy micsoda hülyeségeket ajánl, pl. 4 hónapos kortól csokoládés tejbegriz, meg almás palacsinta üveges formában ...)De nem is vitatkozni akarok, pláne nem bánatni Téged, nem állt szándékomban! Az irásaid szerint Te sem eteted mindenféle felesleges kajával a gyerekedet, igy lehet, hogy túl van lehegve a téma, Te legalább odafigyelsz. Még egyszer elnézést, nem vitatkozni akartam! (Előző válaszolóhoz)
2010. máj. 10. 13:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Bocs, nem "lehegve", hanem "lihegve".
2010. máj. 10. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!