Anyucik szerintetek 9 hónaposnak feles tej, danoninó és danett vaniliás krém puding mehet? ,
Kár volt kiírnod, le fognak hurrogni!!( tapasztalat)
Amúgy én 9 hónaposan adtam a lányomnak tejalapú desszerteket!Danett, stb!Tejet nem mert még cicizett, de a többit igen!Semmilyen allergiája nem lett tőlük!
Azt kellene már végre felfogni, hogy nem elsősorban az allergia miatt nem ajánlott egy éves kor előtt tejet adni!!!!!
Túl sok benne a fehérje, másrészt pedig egy pohár tehéntejben 120 mg nátrium van, ami nagyon megterheli a csecsemők veséjét!!! (Összehasonlítás-képpen: egy pohárnyi anyatejben kb. 5 mg nátrium van!!!) De azt csinálsz, amit akarsz.
Dobozos tejben annyi a nátrium, mint mackósajtban a brummogás!!!A fehérje pedig nem tudom miért probléma hogy van benne!!
Én adtam!
Adhatsz neki, ha akarsz, ez a te döntésed. A danonino még oké, meg nagy duzzogva még talán a puding is (bár kapható babapuding is, inkább azt adnék), sajt, túró mehet, de a tej az nem.
Az a baj, hogy az allergia nem biztos, hogy most fog kijönni.
Unokaöcsémnek 5 éves (!) korában jött ki, 3szor 1hetet voltak kórházban, súlyos kiszáradással (hányt és ment a hasa) infúziót kapott, mire rájöttek, hogy a tejtől van. Kérdezte a doki, hogy mikor kapott először tejet, mondta a sógornőm, hogy feles tejet kapott 10 hónaposan. "Gratulált" az orvos.
Azóta veheti neki a drága laktózmentes tejet, meg figyelhet az oviban, hogy ha tejes dolog az ebéd, akkor neki vinnie kell ebédet, mert ott nem gondoskodnak róla, hogy ő külön kaját kapjon.
Ja, és egyik részről még a távoli rokonságban sincs tejallergiás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!