Nem tudom eldönteni, hogy beadassam-e a rota oltást?
Figyelt kérdés
Mi a véleményetek róla?? Érdemes??
2008. okt. 10. 19:57
1/8 anonim válasza:
Én nem adattam be.A testvérem viszont beadatta,mert a fővárosban laknak és a nagyobbik gyereke már ovodás,a kicsi koraszülött volt és ezek miatt jobban ki van téve a fertőzésveszélynek.
2008. okt. 10. 20:11
2/8 anonim válasza:
Mi nem adattuk be, mert a rotán kívül is van sok elkapható dolog és minden ellen nem lehet oltani.
2008. okt. 10. 20:17
3/8 anonim válasza:
Mérlegeld, hogy belefér-e a költségvetésbe, vagy sem, mert tény, hogy baromi drága, de viszont ha picinek bekapjátok, akkor utólag meg majd bármi pénzt megadnál, hogy segíts neki.
Nekem van ismerősöm, aki intenzíven kötött ki miatta, ő megbánta, hogy nem adatta be, de ők csak 1 az 50 babás ismerősből...
A döntést sajna csak Te tudod meghozni.
2008. okt. 10. 21:31
4/8 anonim válasza:
Mi először úgy voltunk vele,mint az itteni hozzá szólók,hogy mindent nem adathatsz be,de utána kérdezősködtünk és kiderült nem egy embernek volt a babája kórházban emiatt és a legrosszabb,hogy ezt csak kórházban tudják kezelni,mert az ilyen pici babákat 2óra alatt kiszárítja a vírus.Tehát mi sem vagyunk eleresztve sőt,de úgy döntöttünk,hogy a baba a legfontosabb és nem kockáztatunk,mert igaz közösségbe még nem járunk de akár papa is haza hozhatja-sok a gyerekes kolléga és bár ránk nézve veszélytelen rájuk nézve végzetes lehet.Így most megyünk felíratni és be is adatjuk neki./hónapos korig meg kell kapja mind a kettőt!sztem inkább legyen két oltással több,mint azt látni ,hogy a cseppségből infúzió lóg ki..akkor meg már megadnál mindent de késő lenne....ne hagyd ,hogy az esélye meglegyen.3hónapos baba mamája
2008. okt. 10. 23:14
5/8 anonim válasza:
Én nem adattam be.Nincs is olyan környezetben,amitől veszélyeztetettebb az átlagnál.Nekem a dokim se ajánlotta,mert ezen az alapon állandóan lehetne oltatni vmiért.És nem vagyok annak a híve,-a dokim sem-h ilyen pici embereknek állandóan valamivel támadjuk ezekkel a legyengített vacakokkal az immunrendszerét.És amiről hallgatnak,az,h mióta sokkal több féle védő(?)oltás van megnőtt az autisták száma.Ugyanis ha vkiben benne van a hajlam,sajnos az oltások kihozhatják.És minél több félét kap-influenza,bárányhimlő,agyh.gyulladás,rota,pneom.,
kullancs,stb.+a nem kevés kötelező!-annál rosszabb a helyzet.
2008. okt. 11. 00:58
6/8 anonim válasza:
BArátnőm Amerikában él,most született babája,nem akartam elhinni,hogy náluk 2éves korig 47db oltást kapnak a picik,ehhez képest mi töredéke vagyunk azzal a 6-8kötelező oltással,sztem belefér a rota is,mert inkább adjuk be,mint ,hogy az intenzíven kössünk ki ezekkel a mosolygós szemekkel.Másik barátnőm ugyan úgy fogta fel,mint az előttem szóló,8hónaposan feküdt be a baba az intenzívre a rotával és nem tudja miért.sajnos a vírus nem kérdezi mit lehet és mit nem,nem kell a közeledben ilyennek lenni,elég ha megfogsz egy kilincset vagy fizetsz a boltban és a visszajárón rajta van stb..sok millió lehetőség van rá,hogy szedheted össze..az emberek többsége jár nagy bevásárló központokban a légkondi csúnya dolgokra képes.elég ha csak egy hordozó van-aki nem beteg csak lappang benne a vírus és máris hazaviheted.szerintem azért ezeken érdemes elgondolkodni.
2008. okt. 11. 11:04
7/8 anonim válasza:
Az első és 2.válaszoló is hasonlóan gondolkozik mint én,ettől még nem hiszem,h minden baba,aki nem kapja meg az oltást az intenzívre kerül.És nem csak a dokim,de a védőnőm is azt mondta,h a körülményeket figyelembe véve nem feltétlenül szükséges.
2008. okt. 11. 23:52
8/8 anonim válasza:
Az is érdekes,hogy a sok oltástól és az újabb oltóanygoktól milyen sok a mutáció a betegséget okozó vírusoknál.Amikor a testvérem beadatta a gyerekének a bhimlő ellenit a gyerek 2 pöttyel letudta a dolgot.Nem is gondota senki,hogy ez az oltástól van.Viszont a kamasz öcsém 2 hétig volt lázas,mivel Ő akkor kapta el a gyerektől a himlőt.Anyámon,aki viszont gyerekként volt himlős,kijött az övsömömör.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!