Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen az a pelenkakiütés?

Milyen az a pelenkakiütés?

Figyelt kérdés
A babámnak sosem volt piros a feneke mostanáig. 5 hónapos. és most antibiotikumot kap. Nagyon büdös, záptojásszagú a széklete, és kiütéses lett a popsija is. Ez a pelenkakiütés? Mit lehet vele csinálni? Krémezem vastagon, de nem látom, hogy javulna. Ha abbahagyom a gyógyszert ugye elmúlik?
2008. okt. 10. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Apró piros, pöttyök a pelenkával fedett részeken. Bőrhámlás is kísérheti.

A kisbabák sokat pisilnek, ami azt jelenti, hogy jellemzően napi 5-6 alkalommal kell kicserélni a pelenkájukat, de előfordulhat az is, hogy napi 8-9 esetben is igénylik.

A sudocrem nagyon jó, én azt használom és nem kell sok belőle elég vékonyan bekenni, csak este szoktam jó vastagon. Egy nagyobb doboz többb mint 2 hónapig elég és még egyszer sem volt kicsattogva, csak mikor kibújtak a fogai. De az is egyik tisztábatételnél volt, a másiknál már nem. :)

E gyébkénr lehet a gyógyszer mellékhatása is ez sajna :(

Mutasd meg szerintem dokinak inkább, nehogy gond legyen.

2008. okt. 10. 18:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A lányom igen kicsi kora óta szenved ettől!Hol a fogzás miatt változott meg a széklete,hol az antibiotikum miatt.Sudokremet használtam rá leginkább.Mikor kisebb volt a vaníliás gyógyszertárit is használtam neki.Orvos írja fel.Mindenképpen mutasd meg orvosnak.Most 3 éves 8 hónapos.Igen erős betegségen vagyunk túl.Elég sok antibiotikum kellett neki igen nagy adagban és a nunija megint csúnya lett.Sudokremmel kenem.Még ma bekenem neki(ez a 4. nap)és utána már nem kell.
2008. okt. 10. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Neogranormont használj rá! Gyönyörűen helyrehozza a bőrét! Ja és csak vékonyan, mert ha túl vastagon kened, nem szívja be a bőre és rákenődik a pelusra ami viszont veszít emiatt a nedvszívó képességéből, és a nedves pelussal fog érintkezni a bőre, amitől ismét kipirosodik!
2008. okt. 10. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van soudocremem nekem nem vállt be. Igaz csak egyszer volt neki kiütéses a popja, mert a cebion cseppet kapta és be sokalt neki. Én a patikába kevertetem neki a neonatorum popsi krémet azóta azt használjuk és tökéletes
2008. okt. 10. 20:41
 5/5 anonim válasza:
7 hetes kislányomnak piros pöttyök jelentek meg a nunija alatti területen.Sudocremet használtam pár napig, az enyhítette a panaszokat, de nem szüntette meg.Megnézettem a gyermekorvossal és ő canesten-t írt fel rá.Csodákat tett a krém 3 nap alatt, a picurkámnak a bőre újra rózsaszín és bársonyos mint azelőtt. :-)
2009. szept. 21. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!