Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt a legjobb tanács,...

Mi volt a legjobb tanács, amit kaptatok a babával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Egy év alatti gyereknél.
2017. febr. 13. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
"A mosogatás ráér, feküdj le most, amíg alszik."
2017. febr. 13. 13:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ne hallgass senkire, csak a gyerekedre... hiába kicsi, nagyon is jól tudja mire van szüksége és jelezni is fog neked és te meg is fogod érteni... :)
2017. febr. 13. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Kakil? Pisil? Kinövi a ruhákat? Akkor minden rendben van!"

Persze még csak 7 hetes a kisfiam.. :)

"Ki kell mozdulni, nem szabad 4 fal között tartani a gyereket. Szocializálódás! Babának és mamának is nagyon fontos."

Na meg a betegség kérdések.. Ha 1 éven belül nem lesz egy orrfolyása se, később hogy küzd meg a betegségekkel? Nem szabad palackba zárva tartani.

Sterilizálás.. Egy idősebb védőnő mondta nekem és szerintem a szüleink is megerősíthetnek ebben: Nem kell minden lélegzetvétel után sterilizálni a cuccokat, ruhákat, játékokat stb. Fölösleges. Legyen tisztaság, de túlzásba nem szabad esni.

2017. febr. 13. 14:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első 6 hétben: "Aludj, amikor ő is, minden megvár!" És tényleg... :-)

Később: "Hallgass a megérzéseidre, nem kell mindig a nagykönyv szerint etetni, altatni stb." És tényleg! :-)

2017. febr. 13. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
" Nem probléma, majd kinövi... "
2017. febr. 13. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
ugyanaz, mint, amit az #1-es, meg a #2es is irtak :) Es bejott!
2017. febr. 13. 16:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne kapcsoljak lámpát az éjszakai felkeléskor.
2017. febr. 13. 19:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy csináljam, ahogy én érzem, ne úgy ahogy más mondja.

Ne kapcsoljak villanyt éjszaka etetéshez. (Ez nekem is volt, és bejött)

Egy pelenkázást úgy is meg lehet csinálni, hogy nem kelted fel a babát. (És tényleg..)

Nem kell minden nyösszre felkapkodni. (Azóta nagyon beindult a mozgásfejlődése)

Énekel. A hangod megnyugtatja majd. (Ezt nehezen hittem el, mert nem tudok énekelni, de az első naptól kezdve a hangomra alszik el.)

A gyerek érdekeit nézzem és ne azt mi tetszik neki. Pl egy orrszívás.. visít miatta, de ha felszúrják az arcát vagy a fülét az sokkal rosszabb..

2017. febr. 13. 22:17
 9/9 anonim ***** válasza:

,,A szopi nemcsak taplalek, hanem nyugtato es fakdalomcsillapito hatasa van. Ne orara etess, tedd mellre, ha nyugos akkor is, ha ot perccel elotte kapott cicit. Ezzel atejtermelest is segited."

Mindezt azutan, hogy sajnos magam es a gyerekem helyett az elso hetekben a vedonore, es egy noi rokonomra hallgattam, merthogy rendszer kell a gyereknek. Az eredmenye az utobbi tanacsnak az esti siras, hasfajas lett, aztan kaptama fenti tanacsot, mikor mar ugy ereztem, hogy mindent kiprobaltunk. Egyik naprol a masikra mult el a hasfajas, es a sirossag, meg bufiztetni sem kellett azota.

2017. febr. 14. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!