Édestestvérek kaphatják ugyanazt a nevet?
Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam, hogy úgy tudják ez lehetséges. Egy másik, "hivatalos" oldalon pedig volt egy ilyen mondat, hogy "Ikertestvérek nem kaphatják ugyanazt a nevet". Tehát akkor testvérek igen? Erről mit tudtok?2017. febr. 11. 16:32
11/14 anonim válasza:
Ssosem értettem, hogy ez mire jó? Ennyire fantáziátlanok a szülők? Annyi nevet lehet adni, nem igaz, hogy nem találnak két különbözőt. Vagy ennyire nem érdekli őket, hogy a neve kiválasztásával se foglalkozik?
12/14 anonim válasza:
Gondolom akkor merül fel ez reálisan, ha az egyik gyerek meghalt és a később születettnek lenne ugyanaz a neve. Szerintem ez esetben lehet.
Bár most akkor tulajdonképp arra jutottunk, hogy csak ikreknél (egy napon született :)) tiltott kifejezetten, igaz?
13/14 anonim válasza:
Akkor lehet, ha az a gyerek meghal. A dédimnek is volt olyan. Így volt két László nevű fia.
14/14 anonim válasza:
remélem, nem, hülye ötlet..
itt volt anno egy testvérpár Henriett és Henrietta, ott se komplettek a szülők.
Nagymamám mesélte, a faluban volt egy Hilda és Hildegárd testvérpár, az is ugyanannak a névnek a két változata...
mi fiú -lány vagyunk, mégis mindketten ugrottunk, mikor szóltak -Anita-Attila, tök ugyanúgy hangzik, főleg Ati-Ani becézéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!