Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hetes babám éjszaka nem...

2 hetes babám éjszaka nem hajlandó a kiságyban aludni. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Nappal egy kisangyal, eszik, peluscsere, és akár 4-5 orat is kepes lenne aludni, ha nem koltenem fel enni. Nappal ha elalszik beteszem a kiságyba és egy hangja sincs. Ejszaka ez a rendszer borul. 12-1 utan keptelen aludni a kisagyban egyedul. Egyszeruen nem nyugszik meg. Megetetem, bufi, azutan a karomban szepen el is csendesedik, de mikor a kisagyba teszem 5-10 perc mulva sir. Probaltam mar fel oraig is a karomban altatni, hogy mely alomban tegyem be a kisagyba, de haszontalan, ugyan az tortenik. Sokszor nagyon nehezen nyugszik meg, csak szopizassal ejszaka. Van, hogy fel orankent mellre kell tegyem, hogy lenyugodjon. Egeszen reggel 8ig megy ez az egesz ejfeltol... Vagy ameddig be nem adom a derekam es nyugtatas utan nem fektetem a mellkasomra, beleegyezve, hogy velem aludjon. Mit lehet tenni? Ez igy mar birhatatlan. Valami otlet, hogy miert csinalja csak ejszaka? Esetleg tipp, hogyan altathatnam a kisagyban?
2017. febr. 3. 13:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

A szoktatós válaszolótól kérdezném, vili hogy egy 2 HETES babáról beszélünk?? Az a biológiai norma, hogy egy ekkora baba (és még sokáig így lesz) nem akar elszakadni az édesanyjától pillanatokra sem. Mit nem akar... Még épp hogy a világon van, még észre sem vette, hogy ő egy külön kis lény!

Kérdező, ha a babádnak erre van igénye, nyugodtan aludjatok együtt, a biztonságos együttalvás szabályait betartva. Le lehet szerelni pl a kiságy oldalát, és melléd tolni, akkor mindenkinek megmarad a hekye, de jarnyújtásnyira lesztek egymástól. Hidd el, nem lehet elkapatni, elkényeztetni. Ha ezt a szükségletét kielégíted, egyetlen dolog fog történni: egy biztonságosan kötődő, nyugodt, boldog gyermeked lesz.

2017. febr. 3. 20:54
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Éppen kimondtad a lényeget! 2 hete van a világon. Neki 2 hét rengeteg idő, neki a "kezdetektől" ez a normális, hogy félóránként például mellre rakják, mert "attól nyugszik meg". Pont ez a lényeg, hogy a kezdeteknél, ami az első 2 hét ebben az esetben, így alakult. Ha ahhoz lett volna szoktatva, hogy lefekszik, ha sír kap enni, majd visszateszik, akkor nem alakult volna ki az, hogy piciket eszik, mert úgyis tudja hogy nem túl soká megint kaja! Ez nagyon is szoktatás kérdése. A hasfájásról annyit hogy érdekes hogy mindig pont akkor, ahogy írta a kérdező. A hasfájásnak mindegy hogy hány óra van.

Egyébként én sem hagytam sírni a gyerekemet, nem volt olyan hogy örjöngött volna, én meg hagytam a kiságyban, ilyen soha nem történt. Pusztán azt sem tehettem meg,hogy félóránként szórakozzunk, és ezt napirendre vegyük. Ennyi! Nem azt mondtam, hogy ne foglalkozzon vele, vagy bármi ilyesmi! Csak azt, hogy próbáljon ezen változtatni, mert magától nem fog elmúlni még hosszú ideig és gondolom szeretne az anyuka is pihenni.

Attól meg senki nem lesz jobb anya, hogy ráhagyja a gyerekre a helytelen alvásrendet mondván, hogy "rám van szüksége". A megfelelő alvásrendre is szüksége van!

2017. febr. 3. 21:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, két lányom van, mindkettővel átmentem ezen. Nagyon nehéz tudom. Az elején elmondanám, hogy kiságy párti vagyok. Szerintem kell magánszféra a babának is, épp úgy mint a szülőknek. Hogy ebben igazam van, alá támasztja hogy pl egyik gyermekem sem alszik jól ha megpróbálok velük aludni..kb 2 hónalos koruktól képtelenek mellettem aludni. Nagyon szeretnek, mosolyognak rám, de egyszerűen nem tudunk egymás mellett aludni. én a férjem mellett tudok csak, ők pedig csak magukban. De ne szaladjunk ennyire előre. Mert hogy két hetesen ez mé nálunk sem így volt. Ezért betettem a szobába már előre egy kihúzható ágyat, és bizony az első ket hónapot én ott töltöttem, még hozzá úgy, hogy két szopi közt azért mindig csak meg próbáltam őket áttenni a kiságyba. olykor aludtak is benne 1-1 órát, de előbb utóbb mellettem kötöttek ki. Ez ment az első ket honapba...aztán - mivel azert mindig megprobaltam - egyre tobbet es hosszabban tudtam oket ejjelre is az ágyukba tenni. Na szoval kitartast, ez egy idegrendszeri eresi folyamat naluk, aminek muszaj kivarni a veget. amit tehetsz:

- probald mindig őt beletenni, ne szokja meg h melletted alszik, legalabb a nappali alvas tortenjen ott, es ha az esti nem megy, akkor is probald meg mondig őt eloszor oda tenni.

- ne etesd fel oranként...ez egy ördögi kör. túleteted, nyugtalam lesz, de mivel máshogy nem talál megnyugyvást cicizni akar amitől megint túleszi magát. valoszinu ezért sir felorankent mett fáj a hasa feszit a gyomra...ez szintén tapasztalat. Nalunk az valt be hogy kivartam a 2-3 orat az etkezesek kozott - mindig huztam szét az időz egyre jobban toltam az etkezeseket, ezzel aranyosan nelo egyre jobb volt a pocakja, kevesebb nyugoskodes, kevesebb bukás, jobb alvás...nyugtatni hogyan nyugtattam akkor? cumival már amennyire elfogadta, meg járkáltam vele le fol, egy pár éjszakam biztos rament erre, hogy kialakitsuk ezt a 2-3 orankenti evést, de megérte mert sokat javitott neki az "életminoségén" aztán az idő is segített, légy türelmes, a 3. hóbap környékére elmúlik a kólika általában, az ertelme is kinyílik, nem csak a cici érdekli majd, könnyebb lesz megnyugtatni na szóval meg fog ez magától oldódni, csak próbáld mindif ágyba tenni, az a lényeg...cicin aludtak el egyébként az enyémek, ringatástól pl nem is tudtak soha

2017. febr. 3. 23:01
 14/18 A kérdező kommentje:
Ezeket az ejszakai 'mutatvanyokat' csak 3-4 napja kezdte el. Addig minden rendben volt, aludt a kisagyban ejszaka is, 4 orankent kelt, de egyik naprol a masikra a feje tetejere allt az egesz... Mostmar ott tartunk, hogy hiaba setalok vele orakat, hiaba simogatom, olben sem jo, sehogy sem. Nagyon nyugos ejjel, cumit nem fogadja el, sir ha a szajaba teszem, csak cicin kepes megnyugodni. Mostmar mellettem sem tud elaludni a nagyagyban, csak akkor ha elotte cicizik es a mellkasomra fektetem. Ilyenkor sem alszik melyen, mindig nyitogatja a szemet, csak nyugodtabb. Egyszeruen ejszaka nem alszik. Higgyetek el, hogy a legelso nap mikor ezt csinalta megprobaltam mindent, ha megnyugodott leraktam a kisagyba, nem tettem allandoan mellre, probaltam a feher zajt is, amitol megnyugodott, de csak 5 percre, utana megint siras, katasztrofa volt, reggel 7ig csinaltuk, de semmi, majd en is elfaradtam, es a mellkasomra tettem, ugy elaludtunk. Tanacstalan vagyok. Mar elore felunk az ejszakaktol. Reggelig fent vagyok vele, aminek az a kovetkezmenye, hogy amikortol vilagosodik elalszunk es atalszom az egesz delelottot. Mar nem tudok mit kitalalni...
2017. febr. 4. 14:02
 15/18 anonim ***** válasza:
nekem tipikus kólikának tűnik...az általában 2 hetesen kezdődik és úgy három hónapos korig tart...jó esetben. csodaszerek egész arzenálját tudja ajánlani rá a védőnő, kérdezd meg. de igazán sak az idő oldja meg. bitang nehéz, tudom.
2017. febr. 4. 17:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Hasfájás szerintem is.
2017. febr. 4. 18:30
 17/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok valaszt. Valoszinuleg rajottunk a problemara. A hasa faj ejjel. Ma ejszaka vegre jobban tudtunk aludni. A ferjem tanacsolta a hajszaritot, be is valt, eves utan a pocakjat melegitettem vele, majd egy 20 perc utan elaludt. Betettem a kisagyba, bebugyolalva, egy hosszu ujju body, egy rugdalozo, halozsak es takaro. Igy aludt 4 es fel orat. Pedig nincs hideg a szobaban, 22-25 fok van. Feltem, hogy tuloltoztetem, de igy tudott aludni. Remelem hamar elmulik a hasfajasa. Megegyszer koszonom a valaszokat
2017. febr. 5. 13:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Amikor hazahoztuk a kórházból próbáltam kiságyba altatni de csak a hasamon aludt el, éjszaka is...az elején enni sem tudtam tőle. Így visszagondolva biztos erős váltás volt neki h már nincs a pociba ahol olyan közel volt hozzám, így igényelte nagyon a testközelséget. Most 4 hónapos, kb másfél hónapja a kiságyban alszik éjjel is nappal is. Egyik napról a másikra történt. Altatni kell, előtte ringatom kicsit míg nagyjából elalszik ( nem olyan mélyen) ès beteszem a kiságyba. Adj magatoknak időt, nem marad így örökké.
2017. febr. 7. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!