2 hetes babám éjszaka nem hajlandó a kiságyban aludni. Mit lehet tenni?
A szoktatós válaszolótól kérdezném, vili hogy egy 2 HETES babáról beszélünk?? Az a biológiai norma, hogy egy ekkora baba (és még sokáig így lesz) nem akar elszakadni az édesanyjától pillanatokra sem. Mit nem akar... Még épp hogy a világon van, még észre sem vette, hogy ő egy külön kis lény!
Kérdező, ha a babádnak erre van igénye, nyugodtan aludjatok együtt, a biztonságos együttalvás szabályait betartva. Le lehet szerelni pl a kiságy oldalát, és melléd tolni, akkor mindenkinek megmarad a hekye, de jarnyújtásnyira lesztek egymástól. Hidd el, nem lehet elkapatni, elkényeztetni. Ha ezt a szükségletét kielégíted, egyetlen dolog fog történni: egy biztonságosan kötődő, nyugodt, boldog gyermeked lesz.
Éppen kimondtad a lényeget! 2 hete van a világon. Neki 2 hét rengeteg idő, neki a "kezdetektől" ez a normális, hogy félóránként például mellre rakják, mert "attól nyugszik meg". Pont ez a lényeg, hogy a kezdeteknél, ami az első 2 hét ebben az esetben, így alakult. Ha ahhoz lett volna szoktatva, hogy lefekszik, ha sír kap enni, majd visszateszik, akkor nem alakult volna ki az, hogy piciket eszik, mert úgyis tudja hogy nem túl soká megint kaja! Ez nagyon is szoktatás kérdése. A hasfájásról annyit hogy érdekes hogy mindig pont akkor, ahogy írta a kérdező. A hasfájásnak mindegy hogy hány óra van.
Egyébként én sem hagytam sírni a gyerekemet, nem volt olyan hogy örjöngött volna, én meg hagytam a kiságyban, ilyen soha nem történt. Pusztán azt sem tehettem meg,hogy félóránként szórakozzunk, és ezt napirendre vegyük. Ennyi! Nem azt mondtam, hogy ne foglalkozzon vele, vagy bármi ilyesmi! Csak azt, hogy próbáljon ezen változtatni, mert magától nem fog elmúlni még hosszú ideig és gondolom szeretne az anyuka is pihenni.
Attól meg senki nem lesz jobb anya, hogy ráhagyja a gyerekre a helytelen alvásrendet mondván, hogy "rám van szüksége". A megfelelő alvásrendre is szüksége van!
Kedves kérdező, két lányom van, mindkettővel átmentem ezen. Nagyon nehéz tudom. Az elején elmondanám, hogy kiságy párti vagyok. Szerintem kell magánszféra a babának is, épp úgy mint a szülőknek. Hogy ebben igazam van, alá támasztja hogy pl egyik gyermekem sem alszik jól ha megpróbálok velük aludni..kb 2 hónalos koruktól képtelenek mellettem aludni. Nagyon szeretnek, mosolyognak rám, de egyszerűen nem tudunk egymás mellett aludni. én a férjem mellett tudok csak, ők pedig csak magukban. De ne szaladjunk ennyire előre. Mert hogy két hetesen ez mé nálunk sem így volt. Ezért betettem a szobába már előre egy kihúzható ágyat, és bizony az első ket hónapot én ott töltöttem, még hozzá úgy, hogy két szopi közt azért mindig csak meg próbáltam őket áttenni a kiságyba. olykor aludtak is benne 1-1 órát, de előbb utóbb mellettem kötöttek ki. Ez ment az első ket honapba...aztán - mivel azert mindig megprobaltam - egyre tobbet es hosszabban tudtam oket ejjelre is az ágyukba tenni. Na szoval kitartast, ez egy idegrendszeri eresi folyamat naluk, aminek muszaj kivarni a veget. amit tehetsz:
- probald mindig őt beletenni, ne szokja meg h melletted alszik, legalabb a nappali alvas tortenjen ott, es ha az esti nem megy, akkor is probald meg mondig őt eloszor oda tenni.
- ne etesd fel oranként...ez egy ördögi kör. túleteted, nyugtalam lesz, de mivel máshogy nem talál megnyugyvást cicizni akar amitől megint túleszi magát. valoszinu ezért sir felorankent mett fáj a hasa feszit a gyomra...ez szintén tapasztalat. Nalunk az valt be hogy kivartam a 2-3 orat az etkezesek kozott - mindig huztam szét az időz egyre jobban toltam az etkezeseket, ezzel aranyosan nelo egyre jobb volt a pocakja, kevesebb nyugoskodes, kevesebb bukás, jobb alvás...nyugtatni hogyan nyugtattam akkor? cumival már amennyire elfogadta, meg járkáltam vele le fol, egy pár éjszakam biztos rament erre, hogy kialakitsuk ezt a 2-3 orankenti evést, de megérte mert sokat javitott neki az "életminoségén" aztán az idő is segített, légy türelmes, a 3. hóbap környékére elmúlik a kólika általában, az ertelme is kinyílik, nem csak a cici érdekli majd, könnyebb lesz megnyugtatni na szóval meg fog ez magától oldódni, csak próbáld mindif ágyba tenni, az a lényeg...cicin aludtak el egyébként az enyémek, ringatástól pl nem is tudtak soha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!