Ha éjszaka felébred a babátok, de nem sír, csak ébren van a kiságyban akkor csináltok valamit (kiveszitek, megpróbáljátok, visszaaltatni, stb. ), vagy hagyjátok hogy visszaaludjon?
Nálunk külön szobában van a gyerek, csak akkor tudom hogy ébren van, ha "megnyikkan", nyekereg, felsír. Akkor rögtön megyek hozzá és felveszem. Ha fent van és nem jelez akkor át se megyek, de ha tudnám hogy fent van akkkor sem venném ki az ágyából, mert alvás közben vannak éberebb időszakok amikor megébrednek a babák (és a felnőttek is) és ha látják, hogy még mindig minden a "helyén van" körülöttük akkor vissza is alszanak.
Kár lenne egy normális alvási folyamatot megzavarni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
4 és fél hónapos a babám, eddig mindig nyugodtan aludt éjszakánként, mostanában van, hogy felébred, nem sír, csak ébren van, nem tudom miért. Mivel nem sír, tehát nincs baja, ezért nem mindig szoktam kivenni (csak ha elkezd mondjuk nyűglődni, és láthatólag zavarja, hogy nem tud visszaaludni), de olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy szegénykém ott van ébren a sötétben és hagyom... van hogy egész hosszú ideig "elnézelődik" és csak utána alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!