Hogy tudnék ezen változtatni?
Én is hasonló problémával küzdök :( én a hátamon szoktam altatni csatosban
Ennek a berakom ordítani módszernek nem vagyok híve. Egyébként is egyik barátnőm kipróbálta, nem jött be, azóta akkor se tudja betenni a gyereket a kiságyba mikor már elaludt, annyira fél, hogy otthagyja az anyja.
Ne is mondd! Az én lányom 2 éves és még mindig így alszik el! Szerencsére csak addig kell sétálgatnom vele, amíg kicsit ellazul, aztán leülök vele egy hintaszékbe és úgy énekelek neki. Ha éjszaka felkel, akkor viszont muszáj vele járkálnom, szerencsére nem minden este ébred fel. Délutáni alvás ugyanez, kézben történik az altatás. Nagyon szeretném leszoktatni, mert így nem tudom mi lesz.
58 kiló vagyok, lassan már egyáltalán nem bírom el!
Nem fogja kinőni, meg kell tanítani neki, hogy az ágyban kell aludni. Az a baj, hogy ordít, míg ki nem veszed. Nem az ordítás a baj, hanem az, hogy eléri, hogy kivedd. Ne vedd ki.
Egyetértek azzal, hogy be kell tenni a kiságyba, és meg kell várni, amig abbahagyja a sírást. Ha tudod, hogy evett, ivott, nem fájhat a hasa, ki van cserélve a pelusa, vagyis nem ezek miatt sír, akkor csak azért sír, hogy kivedd. Mert már tudja, hogy a sírással elérheti ezt. De ha ezt hagyod, akkor 2 évesen is rajzad fog még aludni.
Tedd be a kiságyba, és ülj le mellé. Dúdolj, esetleg simogasd, de ne àllj fel és főleg ne vedd ki. Lehet hogy 1 óráig is sírni fog, de el fog aludni, és másnap már csak 40 percig fog sírni. Te ott leszel, lát téged, nem fog az történni, amit a második válaszoló leírt, viszont meg fogja tanulni, hogy nem éri el azt, hogy kivedd.
Van erről egy videó youtubeon, írd be, hogy "supernanny sleep separation technique"
Látni fogod, hogy mennyire nehéz, hiszen üvölt a gyerek, de muszáj erősnek lenned, mert csak így fogsz elérni változást. Ne félj, ezzel nem fogsz törést okozni benne, pàr nap és sokkal jobb lesz a helyzet.
Aki csak bőgetve tud gyereket "nevelni", az miért vállal?
Próbáld hogy közben leülsz! Lehet, elsőre nem jön be, de...
Egyébként lesz ez rosszabb is. 1,5 év környékén jön a második szepa, +félelnek a sötéttől....
Arra se az a jó reakció, hogy rácsapom az ajtót, hogy szenvedj, szorongj, félj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!