Mi történhet, ha a baba nem iszik elég folyadékot?
Hát én akkor nagyon szerencsés vagyok.Kislányom rengeteget iszik.Amennyit kap.Ha 2 litert adnék neki szerintem azt is meginná...Sok szerencsét minden anyukának,aki ezzel a bajjal küzd.De szerintem ne aggódj.Ha szomjas azt úgyis jelzi.De találtam egy cikket.Aki gondolja olvassa el.
Az egészséges gyermek folyadékigényét a gyakorlatban a testsúly alapján határozzuk meg, de természetesen mindig figyelembe kell venni egyéb tényezőket is, amelyek növelhetik folyadékigényét, pl. testmozgás, meleg, párás időjárás stb.
A folyadékigény becslésének legáltalánosabban használt sémája a következő:
A testtömeg első 10 kg-ja 100 ml/ttkg (ttkg = testtömeg kilogramm)
A testtömeg második 10 kg-ja 50 ml/ttkg
A testtömeg minden további kg-ja 20 ml/ttkg
A táblázat szerint tehát egy 30kg-os gyermek napi folyadékigénye=10x100 ml + 10x50 ml + 10x20 ml= 1700 ml
Egy egyszerűbb módszerrel számolva: 4-14 éves kor között a gyermek folyadékigénye: 60-85 ml/ttkg
E szerint, egy 18 kg-os óvodás – normál körülmények között – átlag folyadékigénye: 18x72 ml = 1296 ml
Remélem ez a cikk segíteni fog nektek
Én is ezzel küzdök!
A teákat annyira nem szereti...a frissen facsart narancs levét (átpaszírozva, hogy rost ne legyen benne) iszogatja, vizet nem. Sütőtök ivólevet szereti! Meg a gyümölcsleveket hippes alma+ananász+banán, vegyesgyümik stb. ezeket próbálom én is megcsinálni, mert elég drágák amúgy. Mostmár eleget iszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!