Mennyi folyadékot ihat egy 11 hónapos baba?
Szerintem a folyadékot nem lehet túladagolni. Hacsak azért nem , mert a kajcsi rovására megy. Ha eszik rendesen, fejlődik rendesen akkor legfeljebb gyakrabban kell pelust cserélnetek :)
Ritka esetben lehet cukorbetegség jele is, de ne erre gondolj rögtön.
A múltkor hallottam egy gyerekorvostól, hogy egy évesen kb egy liter, 2-3 évesen 1,2- 1,5 liter.
Szerintem ne aggódj. Az én lányom meg keveset iszik. Lassan 10 hónapos lesz és alig iszik 3-4 dl-t egy nap, meg plusz a tápi.
Úgy tudom, nincs ilyen felső határ.
Én is a napi 1 liter szükséges folyadékmennyiséget hallottam, de ebbe beleszámít a szoptatás/tápszer, és az ételek víztartalma is.
Korábban azt olvastam egy erről szóló cikkben az interneten, hogy általában a tápszeres babák viszonylag sokat isznak, nem ritka, hogy akár 6-7 deci teát, más levet is elfogyasztanak naponta. Tehát ez nem tekinthető kirívóan soknak. Azt is írta a cikk, hogy általában a szoptatott babák isznak - a szoptatás mellett - keveset. Nálunk épp az a baj, hogy gyakorlatilag szinte semmit nem iszik a kisfiam. Ő is 11 hónapos lesz nemsokára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!