Mi történhet, ha a baba nem iszik elég folyadékot?
Próbálj meg akkor pár más ízű teát, amúgy csak saját élmány alapján mondhatom: ha anyuka fázik, a gyerek nem feltétlen. Ha gyerek éhes/szomjas, azt úgyis jelzi. Én is van, mikor alig izsom meg fél litert egy nap, mert nem érzem, hogy szükségem lenne rá, egy hat hónaposnak meg aztán magyarázhatod, hogy miért kell a folyadék. Plusz még olyan egetrengető hőség sincs, hogy kiszáradna.
Marad a próbálkozás vagy még megjátszhatod azt is, hogy anyának de ízlik (beleiszol), hátha meghozza a kedvét.
Szia!
Az én fiam nyolc hónapos, és egy hónap alatt jutottunk el odáig, hogy egy deci teát megiszik egy nap.Figyeld a lehelletét, hogy nem aceton szagú -e, mert ha igen, akkor meg kell itatni.A fiam nem iszik cumisüvegből, csak nagyon ritkán, így én pohárból itatom, illetve lecsavarom a cumisüveg tetejét, és abból.Én szoktam a kajáit is hígítani kis vízzel, jobban is megeszi, ha hígabb, meg így több folyadékhoz jut.Én próbáltam a vizet, főzött teát, gyümölcslevet, egyiket sem itta meg.Most hipp alma-citromfű granulátumos teát iszik, azt megissza.Azért még próbálom az adagot növelni neki.
/Z/
Ha jó a közérzete, nem nyűgös, akkor nem valószinű, hogy folyadékhiánya lenne. A kutacsát nem tudod megnézni? (Nem tudom, mekkora a babád haja, illetve, hogy van-e még egyáltalán kutacsa.) Mert ha az esetleg be van horpadva, süppedve, akkor többet kéne innia, de mondom, ha jól van a babád, akkor ez nem valószinű. Amúgy az a legjobb, ha vizzel kinálod, az tényleg a szomjat oltja, mig az édes teákat leginkább az izletessége miatt szeretik a babák.
Ne aggódj!
A tápival elvileg elég folyadékhoz jut. Ha jól van kiszámolva az adag!
Plusz ha már 2 kaját kiváltottatok, annak is van folyadék tartalma. Nyugi, ha szomjas, úgyis inni fog, csak többször kell megkínálni.
Az én 2 évesem 1 éves koráig alig ivott, én is izgultam miatta. De semmi nem történt. Azóta a vizet issza, nagyon ritkán meg vmi gyümilevet. Ja, ő is tápszeres volt.
A most 5 hósom, szintén tápszeres, és hát nem az erőssége az ivás... De jó a folyadékháztartása.
Ha beteg lenne, és nem inna, na akkor lenne gáz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!