Nagy baj, ha nem kapott a babám D vitamint, csak az első
hónapban?
Figyelt kérdés
7 honapos kisfiu tapszeres 1 hos koratol. Az orvosom megnezte a tapszeres dobozt es kozolte hogy benne eleg D vitamin van nem kell pluszban adni. Elso babam es kulfoldon elek senki nem mondta hogy kell adnom (azt tudtam ha szoptatok akkor kell adni)itt olvastam rola. Tanacstalan vagyok kiben bizhattam volna ha nem az itteni orvosomban? Keso meg elkezdeni vagyis mar 1 hete adom neki. Remelem nem lesz semmi baja foleg hogy az EN HIBAM!!!
2008. okt. 9. 21:43
1/7 anonim válasza:
Az én orvosom ezt tanácsolta:1 éves korig napi 1,max 2 csepp Vigantol olaj.Utána 3 éves korig a napfényszegény őszi-téli időszakban 1 csepp naponta.Szerintem nem késő elkezdeni.Főleg afelállás és járni tanulás időszakában fontos a D vit.
2008. okt. 9. 21:46
2/7 anonim válasza:
Ne izgulj. gondolom a gyerekorvoshoz rendszeresen jártok. Ő mindig ellenőrzi a tarkótájékot, és a kutacsot, ha nem lenne rendben újra szólt volna, h add neki. A tápszeres babáknál nem mindig adnak plusszban. De ha baj lenne, az is egy nagy dózis d vitaminnal megszűntethető, pont most volt szó róla a babapatika újságban.
Judy
3hós és 2 éves kisfiúk anyukája
2008. okt. 9. 21:48
3/7 anonim válasza:
Nem értem miért aggódsz? Ha a tápszerben bennt van akkor nincs mitől félned. Az sem jó ha túl sok a D vitamin, mint ahogy más sem. Ha az orvosod azt mondta nem kell, akkor nem kell. Ő biztos jobban tudja mint mi. :)
2008. okt. 9. 22:38
4/7 A kérdező kommentje:
Rendben nem aggodok csal mindenhol azt olvasom hogy 1 nap elfelejtettem beadni a D vitamint.... erre en nem is adok a babamnak:( Persze hogy jobban tudja egy orvos csak hat itt kulfoldon nem lyan konnyu veluk.
Koszonom a valaszokat!
2008. okt. 10. 10:32
5/7 anonim válasza:
Szia.
Ne aggódj.A szopis babáknak kell minden nap.A lányom 8 hónapos ö is kap napi 1 d-vitamint feloldva,.Igaz van mikor elfelejtem,meg mikor gyönyörü idö van,nem is adok neki.
Hol laksz??
Èn Németországban.
2008. okt. 10. 12:32
6/7 A kérdező kommentje:
Szia, Irorszagban:) es itt semmit nem vesznek komolyan azt mondjak hogy Magyarorszag a tulzas orszaga. Hmm...
2008. okt. 10. 13:04
7/7 anonim válasza:
Sziasztok!A mi orvosaink és védőnőink mindenképp ajánlják 1 éves korukig a d vitamint ha tápszeres ha anyatejes,ha elmúlt 1 éves akkor az őszi téli évszakokban minden másnap 1 csepp D vitamint javasolnak!!NE AGGÓDJ NEM KÉSŐ ELKEZDENI,NEM LESZ SEMMI BAJ!!minden országban másképp vannak ezek a dolgok!!Boldog babázást
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!