Örökbeadta a babát, de a bátyám szeretné felnevelni, mit lehet tenni?
A tesóm és a barátnője szakítottak,amikor a bátyám Németországba ment. Utána derült ki, hogy a lány terhes. A bátyám támogatta mindenben de a lány elvetette,vagyis ezt mondta, de megszülte és örökbe adta.
Ezt a húga mondta el,hova fordúlhat a bátyám?
Mi lenne, ha a bátyád a gyerek érdekét nézné, és hagyná őtbékében, szeretetben felnőni az új családjában?
Nem tenné ki annak a hosszas hercehurcának, ami egy ilyen jogi eljárás elkerülhetetlen velejárója? Nem kéne a legérzékenyebb csecsemő-kisded korban szorongó, zaklatott, bíróságra rohangáló szülőkkel élnie a kicsinek?
Ebben akkor is sérül a gyerek, ha végül az örökbefogadókkal maradhat, de akkor is, ha egy-két évesen vagy még nagyobb korában kiszakítják az otthonából, a szerető szülők mellől és egy számára idegen vér szerinti apához és esetleg egy nevelőanyához kerül.
A bátyád számára bizonyára nehéz feldolgozni a veszteséget, forduljon pszichológushoz ha kell.
Miért maradna idegenekkel amikor az apja fel tudja és fel szeretné nevelni?
Az milyen lesz a gyereknek, hogy 18 évesen megtudja, hogy az anyjának nem kellett az apja meg nem harcolt érte?
Még 1 kérdés, mivel a baba már 7 hetes, tehát az anyja végleg lemondott róla, így ha a bátyához kerül ugye nem avatkozhat az eletükbe az anya?
Mondjuk azért nem, kérdező, mert ilyenkor a gyerek érdekeit nézi a bíróság.
Egyébként bizonyos határidőn belül a szülők meggondolhatják magukat, de nem tudom, hogy ez mennyi idő, talán 6 vagy 8 hét, és akkor még vissza lehet csinálni.
Úgyhogy minél hamarabb lépjen a bátyád, hátha még nem késő.
6, de ő nem tudott róla.
Mivel nyílt örökbefogadás volt és a lány testvérétől tudjuk hol a baba így remélem könnyebb lesz. Ma jött haza tesóm,a rendőrségre,gyámügyhöz ment. Remélem minél hamarabb rendeződik az ügy :(
Sajnos 6 hét az amíg meggondolhatják magukat de ha nagyon gyorsan intézkedik akkor szerintem még van esély.
Én először keresnék egy ügyvédet ő mégis jobban átlátja ezt a kérdést jogi szempontból. Mellette indítanám az apaság elismerését: dns tesz/ apasági nyilatkozat ez utóbbihoz kéne a csajszi de mivel ő örökbe adta így szerintem ez nem működne.
És igen a bíróság a gyerek érdekeit nézi, de komolyan mégis melyik gyereknek ne lenne érdeke, hogy a saját vér szerinti szülője nevelje fel (amennyiben az alkalmas erre)?
A másik hogy az anya úgy mondhatott le a jogairól és kötelezettségeiről hogy azokat átruházta másra, tehát ha ezt az örökbefogadást vissza tudja fordítani a bátyád akkor ahogyan az apai jogok és kötelezettségek visszaszállnak rá úgy valószínűleg az anyai dolgok is visszakerülnek, azaz de beleavatkozhat az életükbe, de ha kapálózna akkor is fennáll az a tény hogy egy gyerek felügyeletét könnyebb megszerezni mint megváltoztatni. tehát ha az apának ítélik azt az anya nehezen változtathatja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!