Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lett az elmúlt 5-10...

Miért lett az elmúlt 5-10 évben divat ilyen borzalmas neveket adni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom, mostanában már meg se merem kérdezi, hogy hogy fogják hívni a babát, mert elszörnyedek. Alig hallani szép, normális, viselhető neveket. Itt gyakorin is, ha van egy nap 5 névvel kapcsolatos kérdés, abból legalább háromban vállalhatatlan nevek vannak felsorolva.
2017. jan. 29. 12:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
61%
Nekem a Noel az nem olyan, mint a Hadúr, pedig ez utóbbi gondolom magyar, de nagyon röhejes. Amikor először hallottam Noel nevű gyerekről, az 20 éve volt, egyáltalán nem volt fura, aztán manapság divatos lett. A Mia külföldön nagyon népszerű név már régóta és magyarul sem hangzik rosszul, ha valaki ismer külföldi embereket, vagy valahonnan tájékozódik nem fog annyira meglepődni, hogy nemcsak Zsuzsa meg Erika név van. Azt viszont nem szeretem amikor külföldi név van magyarosan írva, pl.: Brájen, nagyon erőltetett.
2017. jan. 29. 16:56
 22/29 anonim ***** válasza:
75%

Az én véleményem az,hogy mindenki olyan nevet ad a gyermekének,amilyet akar:) És nem kell ezen háborogni.

Lehet,hogy a te Mária vagy István nevű gyerekedet ugyanúgy kinézik,mint pl. egy Céliát. Sőt talán előbb cikizik a te gyereked,mint a különleges nevűt.

Egy Előd és egy Kartal anyukája;)

2017. jan. 29. 18:53
 23/29 anonim ***** válasza:
53%

Miért lett divat beleszólni mások magánéletébe?

Egy átlagos nevű gyerek anyukája

2017. jan. 29. 20:21
 24/29 anonim ***** válasza:
31%

Miért kéne magyar nevet adni a gyerekemnek,ha egyik magyar név sem tetszik?Koppány,Hunor meg Alma?Kösz,de ezekből nem kérek,ráadásul nagyrészt német származású vagyok és tisztán magyar emberek tulajdonképpen nemis léteznek már,a nagy keveredés miatt.Persze,szép dolog,hogy tiszteled a hagyományokat,de én a gyerekemnek az alapján választok nevet,hogy: tetszik-e a hangzása,jól keijthető-e a név a vezetéknévvel együtt is és,hogy ne legyen nevetséges név(pl Tündér,Ajándék,Málna...).Az is lényeges,hogy külföldön is kiejthető legyen,mivel már elég globális világban élünk.Ezek után nekem például a Noel,Benett,Alex,lánynevek közül Amina,Izabella stb nevek nagyon tetszenek.

Mindenkinek más szempont fontos,ezt el kell fogadni,nem körülötted forog a világ :)

2017. jan. 30. 07:35
 25/29 A kérdező kommentje:
Én is ilyen gáz nevet kaptam a szüleimtől, meg is keserítették az életemet elég rendesen.
2017. jan. 30. 15:31
 26/29 anonim ***** válasza:

Most döntsd már el légyszi, hogy tetszik-e a saját neved, vagy sem!

"A kérdező kommentje:

Én is ilyen gáz nevet kaptam a szüleimtől, meg is keserítették az életemet elég rendesen.

# 25/25 Időpont ma 15:31"

"A kérdező kommentje:

11es, oké, én nem vitatkozom veled. Szerinted és sok ember szerint vállalhatóak, szerintem és sok ember szerint pedig nem azok. Én képtelen lennék komolyan venni egy felnőtt Miát vagy Noelt, nekem ezek gyerekes, befejezetlen becenevek. Lehet hogy van aki szerint az én nevem nem vállalható, de én boldog vagyok hogy így neveztek el, és nem Miának vagy valami hasonlónak.

# 13/25 Időpont tegnap 14:05"

2017. jan. 30. 16:04
 27/29 A kérdező kommentje:
Igen gáz nevet kaptam, de még mindig jobb mint a Mia. Ezektől a nevektől, amiket leírtam a hátamon futkos a hideg. De az én nevem is gáz, csak hidegrázást nem kapok tőle, mert már megszoktam. Ennyi a titok nyitja:-)
2017. jan. 30. 17:14
 28/29 anonim ***** válasza:
73%
Gaz nevet kaptal de boldog vagy tole. Most mi van?
2017. jan. 30. 17:19
 29/29 anonim ***** válasza:
Hát én azt mondom, hogy imádnám, és bárcsak Mia lenne a nevem Krisztina helyett.
febr. 25. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!