Miért lett az elmúlt 5-10 évben divat ilyen borzalmas neveket adni a gyerekeknek?
Az én véleményem az,hogy mindenki olyan nevet ad a gyermekének,amilyet akar:) És nem kell ezen háborogni.
Lehet,hogy a te Mária vagy István nevű gyerekedet ugyanúgy kinézik,mint pl. egy Céliát. Sőt talán előbb cikizik a te gyereked,mint a különleges nevűt.
Egy Előd és egy Kartal anyukája;)
Miért lett divat beleszólni mások magánéletébe?
Egy átlagos nevű gyerek anyukája
Miért kéne magyar nevet adni a gyerekemnek,ha egyik magyar név sem tetszik?Koppány,Hunor meg Alma?Kösz,de ezekből nem kérek,ráadásul nagyrészt német származású vagyok és tisztán magyar emberek tulajdonképpen nemis léteznek már,a nagy keveredés miatt.Persze,szép dolog,hogy tiszteled a hagyományokat,de én a gyerekemnek az alapján választok nevet,hogy: tetszik-e a hangzása,jól keijthető-e a név a vezetéknévvel együtt is és,hogy ne legyen nevetséges név(pl Tündér,Ajándék,Málna...).Az is lényeges,hogy külföldön is kiejthető legyen,mivel már elég globális világban élünk.Ezek után nekem például a Noel,Benett,Alex,lánynevek közül Amina,Izabella stb nevek nagyon tetszenek.
Mindenkinek más szempont fontos,ezt el kell fogadni,nem körülötted forog a világ :)
Most döntsd már el légyszi, hogy tetszik-e a saját neved, vagy sem!
"A kérdező kommentje:
Én is ilyen gáz nevet kaptam a szüleimtől, meg is keserítették az életemet elég rendesen.
# 25/25 Időpont ma 15:31"
"A kérdező kommentje:
11es, oké, én nem vitatkozom veled. Szerinted és sok ember szerint vállalhatóak, szerintem és sok ember szerint pedig nem azok. Én képtelen lennék komolyan venni egy felnőtt Miát vagy Noelt, nekem ezek gyerekes, befejezetlen becenevek. Lehet hogy van aki szerint az én nevem nem vállalható, de én boldog vagyok hogy így neveztek el, és nem Miának vagy valami hasonlónak.
# 13/25 Időpont tegnap 14:05"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!