Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lett az elmúlt 5-10...

Miért lett az elmúlt 5-10 évben divat ilyen borzalmas neveket adni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom, mostanában már meg se merem kérdezi, hogy hogy fogják hívni a babát, mert elszörnyedek. Alig hallani szép, normális, viselhető neveket. Itt gyakorin is, ha van egy nap 5 névvel kapcsolatos kérdés, abból legalább háromban vállalhatatlan nevek vannak felsorolva.
2017. jan. 29. 12:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
38%
Maximalisan vallalhatok felnottkent. Nekem ez a ketto kifejezetten tetszik. Nem a te izlesed a mervado, mert mindenkie mas. Lehet hogy valaki a Te nevedet ruhelli, es tartja vallalhatatlannak, akkor megvaltoztatod? Nem, mert izlesek es pofonok. Fogadd el.
2017. jan. 29. 13:36
 12/29 anonim ***** válasza:
76%

Feltűnési viszketekség és versengés.

Egyik szülő túl akarja szárnyalni a másikat, és minél különlegesebb nevet akarnak, amiből nincs több.

Ezért esnek át sokan a ló túloldalára, mert a normális nevek többsége foglalt, és olyat nem "lehet" adni, ami már van. Lehetőleg olyan kell, amiről nem is hallottak.

A másik indok az szokott lenni, hogy nemzetközi legyen. Aztán más kérdés, hogy egy Kovács Hella Bereniké mennyire hangzik jól külföldön.

És vannak még a cukiskodó anyukák, akik nem gondolják végig, hogy Cukorka egyszer ezzel a névvel fog állásinterjúra menni.

Hasonlóan bírom, ha a család évhez választanak valami humorosat, pl. Mezei Virág, Zöld Alma.

Aki szerint nincs vállalhatatlan név, annak gondolom sikerül majd egyszer póker arccal beszélgetnie Lakatos Nintendoval.

Mert nekem már a Végh Béla is sok(k) volt.

2017. jan. 29. 13:52
 13/29 A kérdező kommentje:
11es, oké, én nem vitatkozom veled. Szerinted és sok ember szerint vállalhatóak, szerintem és sok ember szerint pedig nem azok. Én képtelen lennék komolyan venni egy felnőtt Miát vagy Noelt, nekem ezek gyerekes, befejezetlen becenevek. Lehet hogy van aki szerint az én nevem nem vállalható, de én boldog vagyok hogy így neveztek el, és nem Miának vagy valami hasonlónak.
2017. jan. 29. 14:05
 14/29 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem a Mia és a Noel is vállalható felnőttként. Ettől függetlenül egyik sem tetszik. Az én gyerekeim Csongor és Boglárka, ezeket is lehet csúfolni, nem tetszhet mindenkinek minden.
2017. jan. 29. 14:12
 15/29 anonim ***** válasza:
88%
Magyar név alatt mit értesz kérdező? Mert pl a Mária, Erzsébet, László, Péter, István, Krisztina, Anna, Ádám, Éva, Klára, Tamás nevek nem magyar eredetűek, csak már nagyon rég óta használjuk Magyarországon. De az "igazi" magyar nevek, mint pl. Koppány, Csanád, Csongor, Botond, Zselyke, Boróka, Réka, Emese, Szövellő, Csepke több száz évre feledésbe merültek, most jöttek elő újra. (jó, a Réka már húsz éve is volt, de a Szövellőt pár éve engedélyezik, ment azon is a hiszti, hogy de hülye név). Vagy a Tímea név... Nem is létezett ilyen név, Jókai alkotta meg, aztán amikor az Aranyembert bemutatók a tévében, nagyon sokan Tímeának nevezték el a lányukat. Mekkora divatnév volt az is, én gyermekkoromban ismertem vagy tíz Tímeát. Ugyanolyan divatozó tucatnév volt ezer éve a Mária, 40 éve a Tímea, mint ma a Benett.
2017. jan. 29. 14:18
 16/29 A kérdező kommentje:
Magyar név alatt olyan neveket értek, amik nem hangzanak hülyén magyar vezetéknévvel. Mert nekem nagyon bántja a fülem egy Nagy/Szabó stb Mia, Kiara, Benett, Noel, stb...
2017. jan. 29. 14:23
 17/29 anonim ***** válasza:
64%

Már miért ne lennének ezek felnőttként is vállalható nevek? Sok felnőtt él ritka névvel, ami elsőre kicsit fura, de aztán megszokja a környezetük. A nagyobbik fiam egykori védőnője például Maja volt, már akkor sem volt fiatal, mostanra már nyugdíjas. Pedig biztos nagyon ritka név volt, amikor ő született. Semmi különöset nem találtam a nevében, amikor bemutatkozott, bár nekem személy szerint nem igazán tetszik ez a név, de mitől lenne elfogadhatatlan?

De ismerek 40+ os nőket Célia és Színes névvel, ők testvérek. Én biztos nem nevezném így a gyerekeimet, de az ő szüleiknek tetszett, és ők is büszkék a neveikre. Sikeres felnőtt nők mindketten. Vállalhatatlan lenne a nevük? Hát ők speciel vállalják, pedig ha akarták volna, már rég megváltoztathatták volna.

2017. jan. 29. 14:25
 18/29 anonim ***** válasza:
75%
Mi van azzal, akinek nem Nagy vagy Kovács a vezetékneve, hanem Müller, de magyarok? Ott a gyerek csak Müller Friderika lehet, mert német név? Sok száz éve a Zsuzsanna is furcsa név volt.
2017. jan. 29. 14:38
 19/29 A kérdező kommentje:
Utolsó, azt írtam magyar vezetéknévhez.... nem magyar emberhez hanem vezetéknévhez...
2017. jan. 29. 14:39
 20/29 anonim ***** válasza:
86%

Értem amit írsz és igazad is van, én is ismerek, Málnát, Zengőt, stb... ezek tényleg furcsák, és nem igazán értem miért kell ennyire "egyedi" nevet adni a gyereknek, vagy akár olyat ami most nagyon-nagyon divatos, de minden másodikat így hívnak pl. Zoé.

"Magyar név alatt olyan neveket értek, amik nem hangzanak hülyén magyar vezetéknévvel. Mert nekem nagyon bántja a fülem egy Nagy/Szabó stb Mia, Kiara, Benett, Noel, stb..."

"Mi van azzal, akinek nem Nagy vagy Kovács a vezetékneve, hanem Müller, de magyarok? Ott a gyerek csak Müller Friderika lehet, mert német név?"

"Utolsó, azt írtam magyar vezetéknévhez.... nem magyar emberhez hanem vezetéknévhez..."

Ezzel a kijelentéseddel viszont egyáltalán nem. Felénk sok nemzetiség él, többek között svábok és horvátok. Most szerinted egy Schmidt-et vagy egy Zubics-ot nem lehet Emesének hívni? Csak Franciskának vagy Szófiának? Szerintem ők attól még magyar emberek...

2017. jan. 29. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!