Nézem a 80a-90-es évek reklámjait, és röhögök. Mai szemmel ciki. De majd a mostani kor is röhej lesz?
Olyan fura ruhákat hordták, furcsa dolgokat reklámoztak, meg fura a hangulat. Nem találok megfelelő szavakat rá! XD
A mostani idők is nevetségesek lesznek majd 20-30 év múlva? :)
A maiakat már most kínos nézni:
- Móló
- Pocak
- éneklős tamponreklámok
- langyosfiúk a Kinder tejszelettel stb...
Nekem már most is nevetséges a mai...
Pl. a fiúknál, amikor a földön lóg kb. a nadrágjuk ülepe
a fültágító
a különféle "csoportok" (rocker, punk, emos - és még sorolhatnám)
a lányoknál ez a "mindenünk kinn van"-dolog
Szóval szerintem ez messze szörnyebb, mint bármi, ami a 80-as, 90-es években volt. :D
Nekem a régiek, főleg a 80-as évek, valahogy jobban tetszettek, mint a maiak.
A mostaniak között vannak csak az igazán idegesítőek. Pl. a gügye, mosolygó pocakos Activia reklám, vagy az idióta Aldi háziasszonyok, meg az a mit tudom én, milyen hitel az idegesítő, haszontalan ajándékokat vevő anyukával... Na, hát még a hátam is borsózik tőlük. :D
Igen, az lesz.
Nézz meg egy l900-as évek eleji divatot vagy reklámot.
De a divat mindig változik, és időnként vissza is tér.
Fiatal koromban divat volt a tűsarkú, abban jártunk dolgozni is. Majd követte a telitalpú cipő, bár az nem volt olyan magas, mint a mostaniak.
A tűsarkú újra divatba jött.
Csak az érdekesség kedvéért:
Anyámnak a háború előtt "csodálatos" kalapjai voltak. Emlékszem egy kék műszalma kalapra. Egy kipaszerű valami volt a fejebúbján, arra a műszalma művészien megcsavarva és rajta művirágok. Vagy volt egy turbánja, aminek az elején egy 30 centis pártaszerű valami volt.
Kalapokat még én is hordtam egészen a 60-as évek végéig. Vasárnap, vagy ünnepi alkalmakkor minden nőnek "kötelező" volt a kalap, ha jól akart kinézni.
Kalapot vagy a nagyvárosok áruházaiban lehetett kapni. De a városban volt egy kalapkészitő kisiparosnő is, aki rendelésre is csinált kalapot.
De a ruhadivat is állandóan változott.
Az 50-es években bokáig értek a szoknyák, később valamivel rövidebbek lettek. A 70-es években a miniszoknya lett a divat.
Vagy a 70-es években az OP-ART lett a divat. Egy ruha két színből állt, de a színek mértani formában voltak a ruhán. Vagy pl. divat volt, hogy alul volt a hosszú ujjú blúz, fölötte a rövidujjúruha.
Ami a reklámokat illeti, azok mindig is nevetségesek voltak és ma is azok.
A mostani meg unalmas, gyenge, humortalan, erőltetett, idegesítő.
Legutóbb valamikor akkor néztem reklámokat, most ezek idegesítenek.
Bár mondjuk ilyenek a mai emberek is, miért lennének mások a reklámok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!