Túl tudja enni magát egy 7 hetes baba anyatejjel? A kisfiam hatszor eszik egy nap, 160-190 gr-ot simán megeszik. A védőnő szerint ez túl sok.
Figyelt kérdés
Igaz hogy 2 hónapos korában egy csecsemőnek kb. 130 gr.-ot kellene ennie alkalmanként? Ha csak annyit kap folyamatosan sir, nyűgös nem tud elaludni. Mit csináljak?2008. okt. 9. 18:05
1/6 anonim válasza:
szia, az én kisfiam 7 hetes és 6 napos
150 ml körül eszik napi hatszor, a baba tudja mennyi kell neki
ha meg túleszi magát kibukja
szóval ne aggódj
adjál neki annyit amennyit kér
2/6 anonim válasza:
Nincs nagy tapasztalatom, most várom az első babámat, de szerintem lehet, hogy a gyerek jobban tudja mennyire éhes, és mennyi anyatejre van szüksége minta a védőnő! Ha egészséges a baba, nem hiszem hogy gond lenne, hogy jó étvágya van! Én annyit adnék neki amennyit kér. Minden babának egyéni az igénye, nem hiszem hogy az okos védőnéni jobban tudná mennyire éhes az a gyerek! Mi hárman vagyunk testvérek, és anyukám elmondása szerint nagyon különbözőek voltunk már csecsemőként is! Én állandóan éhes voltam és úgy ettem mint a gép éjjel nappal, a húgom meg az első naptól kezdve átaludta az egész éjszakát és nem volt hajlandó éjjel enni! Szóval nem hiszem hogy baj lenne, ha többet eszik a "lexikon" szerintinél...
3/6 anonim válasza:
Jajjj nehogy kevesebbet adj neki, mint amennyit igényel! Bírom ezeket a meghatározásokat. És ha a védőnőnek mondanák azt, hogy ebédre ehet mondjuk egy almát, akkor ki lenne akadva, hogy éhes marad..... Nyugodtan adj amennyit kér, ha valóban felesleges és csak mohó volt, akkor úgyis kibukja! 4,5 hós kislány anyukája.
4/6 anonim válasza:
Az én kisfiam 5 hetes, 7 szer eszik egy nap és 160-180 gr-ot simán benyel.A védőnőm tanácsolta, hogy próbáljam kaja közben megbüfiztetni, kicsit pihenni közben, illetve hogy próbáljuk meg húzni a kajálásokat úgy, hogy a 3 óra közeledtével elviszem egy órára sétálni, hátha áttér 4 óránkénti evésre. De szerintem tudják a babák, hogy mennyi kell nekik. Igaz, a kisfiam 1 hónap alatt 1,5 kilót hízott, és egyébként se kis súllyal született, de később majd lehet, hogy megtorpan egy picit.
5/6 anonim válasza:
Az én fiam az első 2 hónapban 1800 grammot hízott havonta az anyatejtől. Sem a doktornő, sem a védőnő nem mondta, hogy sok. Azt mondták az anyatejtől nem lesz semmi baja. Most 4 hónapos, már nem hízik annyit. Tehát nem kell izgulnod, én nem is mérem nem is tudom pontossan hányszor és mennyit eszik naponta. Amikor megéhezik kap szopni. Nem látszik rajta, hogy agyon lenne etetve. Mostanra már nagyon formás baba lett.
6/6 anonim válasza:
Szia! Nem tudja túlenni magát, és az anyatejes babák nem híznak el. Adj annyit enni a babádnak, amennyit kér. Én sosem mértem, mennyit eszik, hagytam, egyen, amennyit csak akar. Hetente egyszer lemértem, ellenőrizve, hogy rendben van a súlygyarapodás. Volt úgy, hogy egy hét alatt 500 gr-ot hízott, de olyan is, hogy csak 120 gr-ot.
Hallgass az anyai ösztönödre! Amit a védőnő mond, abból meg ki kell szűrni a számodra hasznos információt, a többit engedd el a füled mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!