Miket ehet már egy 7 hónapos baba? Teljesen össze vagyok kavarodva, itt is olvasok ezt azt, a védőnő szerint 8 hónapos koráig még húst se adjak. Most akkor végülis mit ehet a babám?
Az attól is függ, mikor kezdtétek a hozzátáplálást.
Ha 6 hónaposan, akkor 7 hós kortól nyugodtan be lehet vezetni a husikat. Azért elég erős túlzás, hogy 8 hónapos koráig ne is egyen. (Egyébként tapasztalat, hogy azok a babák, akik sokáig nem esznek ilyen dolgokat, később sokkal inkább válogatósak lesznek.)
Egyébként itt van egy táblázat, én nagyjából így csináltam:
alapvető szabályok: hozzátáplálást kb 4 hós kortól lehet,6 hóstól mindenképp el kell kezdeni: sütőtök, alma, krumli, srépa, őbarack...
A hozzátáplálást követő 1 hónap múlva lehet a húst is, vagyis ha 4hósan kezded,5hóstól, ha 6hósan, akkor 7hóstól. Kell neki a fehérje!
Nagyon köszönöm! Ez a védőnő nem normális, már teljesen kiakaszt.
A kóstóltatást 5,5 hósan kezdtük, de még mindig nem váltottunk ki egy étkezést sem, csak szopik.
Nem kell rohammód haladni és csak akkor "kell" elkezdeni a hozzátáplálás, ha a baba érett rá, kehet, csak 7-8 hónaposan lesz igazán az.
Ez nem lóverseny.
Nem kell mindent megfogadni, amit a védőnő mond... meghallgatod, bólogatsz jó nagyokat, és körülnézel az interneten. :)))
De ha elég neki a tejcsid, akkor tényleg ne adj neki tejpépet. Azoknak a babáknak szoktak azt adni, akik nem akarnak hízni, kevés a tejcsi, tápszert nem fogadják el... szóval nem kötelező tejpépet adni.
17 hós a kisfiam, két kezemen össze tudom számolni, hányszor kapott azt (soha nem volt a súlyával gond, sőt..), tápszert elfogadta, egyéb kajákat jól fogadta, így nem tejpépeztünk.
babám szintén 7 hónapos, 5,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és ezeket eszi: tejpép, rizspép, rizs
gyümölcs-alma, banán, őszi-kajszi barack, meggy, gesztenye, körte
zöldség - krumpli, répa, brokkoli, sütőtök, zöldborsó, cékla +csibe és pulyka hús, 2x kapott már csibemájat is.
nappal kétszer eszik szilárdat a többi szopi.
tejpépet tényleg jó, ha nem adsz 1 évig. húst már 7 hóig jó adni. ez elég jó szerintem:
www.babakaja.com
Én nem rohanok, nem is hozzátáplálásról beszéltem, hanem kóstóltatásról. A kettő szerintem nem ugyanaz. Még elég neki a tejem, ezért is írtam, hogy csak szopik. De úgy gondolom éppen ideje, hogy több ízt megismerjen.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget, és a linkeket, NAGYON SOKAT SEGÍTETTETEK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!