Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos a babám és mint...

8 hónapos a babám és mint kiderült a házi kosztot szereti, nagy baja lehet tőle?

Figyelt kérdés
Fiam nagyon rossz evő volt, úgy kellet bele dumálni a főzelékeket, gyümölcspépeket(babásra készítve), nem rég a mamám megetette HURKAZSÍROS!főt krumplival. A fiam imádta, úgy evett mint, aki ezt várta. Aztán kapott egy pici vadast is, azt is nyelte mint kacsa a nokedlit:-( Örülök is meg nem is, hogy végre eszik, de nagyon féltem, hogy baja lesz. Mondjuk tojást és tejet nem kap, de pl a paprikás krumplit imádta(igyekeztem nem annyira fűszerezni)A bébi ételt nem eszi, ha főzök babásat akkor nyammog, ezt meg imádja. Tudom, hogy hülyeség, de zavar nem akarom, hogy baja legyen később. Más is van így?
2010. máj. 6. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem semmi baj ezzel, ha kicsit lájtosabbra csinálod a kajákat. Kevesebb só, kevesebb fűszer, persze nem erős és nem tocsog a zsírtól. Azért pacalt vagy körömpörköltet még ne adj neki értelemszerűen.

7 hónapos kisfiam már kinéz minden falatot a számból, két hete például baconbe göngyölt csirkemájat ettem mellette, és ahogy leültem mellé, nyúlkált bele a tányéromba, hát adtam neki. Ma például nemes egyszerűséggel kivett a kezemből egy darabka sajtot, és nekiállt csócsálni. Ez van, nem tudsz mit tenni, enniük kell! :)

2010. máj. 6. 14:34
 2/5 anonim ***** válasza:
37%
Csak nehogy gyomorbántalmai legyenek. Az emésztörendszere még nem érett az ilyen ételekre!
2010. máj. 6. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért kell kevesebb zsiradékot és fűszert használni.

Semmi baja nem lesz a pocakjának, ha light kaját eszik.

Én is felnőt kaján nőttem fel, mert nem voltam hajlandó mást megenni, és csak tüszös mandula gyulladásom volt 3szor 23év alatt, pedig nekem nem a light kaját adták.

Amúgy mást mit adjunk akkor a babának, aki nem eszi a bébi ételeket?

Amúgy a fiam is imádja a főztömet, együtt eszik a család este. Nem használok zsiradékot annyit, és csinnyán bánok a fűszerekkel. Igaz mi 10hónaposak vagyunk már, de 2hónapja eszi ő is azt amit mi, vasgyúró, semmi baja.

2010. máj. 6. 15:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos , h szerencsés h már ilyen korán ilyen ételeket kap. most lehet nincs baja, de ne csodálkozz majd pár év múlva ha mindenre allergiás lesz. kicsi még az ilyen ételekhez, az emésztőrendszere még nem tudja feldolgozni ill a bélfala károsodhat ami allergiához vezethet én inkább mégis a baba kajákkal próbálkoznék. lehet azt is módjával fűszerezni, zöldfűszereket használhatsz. vnő
2010. máj. 6. 19:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem akarom ezekkel etetni, csak nem eszik meg mást:-( Ezért is írtam ki:-) Köszi a válaszokat:-) Szerintem megkérdezem a dokinkat mit tanácsol:-)
2010. máj. 6. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!