Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van, aki kihagyta a Vigantolt?...

Van, aki kihagyta a Vigantolt? Elfelejtette, ritkán adta, nem tudott róla, hogy adni kell, stb.

Figyelt kérdés
2010. máj. 6. 14:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
35%
Ja, és régebben nem is adták egyátalán se ezt, se a K vitamint..., és mégis felnőttünk :-)
2010. máj. 12. 20:46
 22/35 anonim ***** válasza:
Nem lesz baj,ha néha elfelejted,mindenkivel megesik.A Cebiont nekünk egyáltalán nem kötelező adni,esetleg C vitamin hiány esetén.
2010. máj. 12. 21:15
 23/35 anonim ***** válasza:
A Cebiont sem szabad minden nap adni, megterheli a vesét. Ha beteg a baba, akkor igen, egyéb esetben nem szükséges, ez egy gyermekorvos véleménye.
2010. máj. 12. 21:27
 24/35 anonim ***** válasza:

Én is sokszor elfelejtem adni,de szerintem nem lesz gond belőle. multkor megkérdezetm a dokinőt meddig kell ezt adni azt mondta legalább 2 éves koráig és akkor mondta azt is hogy főleg a nagy babáknak fontos. Mert az én babám egy kicsit nagyobb mint az átlag.

A c-vitaminról itt olvastam nekem nem ajánlota senki télen sem. Én a teába teszek mindig citromot, télen meg csavarztam neki ki narancsot.

2010. máj. 12. 22:02
 25/35 anonim ***** válasza:

Sziasztok.

En Angliaban elek es itt sosem sut szinte a nap es megsem kell adni D-vitamint a babaknak.

En azert szoktam adni a lanyomnak, de nem minden nap.

2010. máj. 12. 23:44
 26/35 anonim ***** válasza:

Hát én szinte mindig elfelejtem. Aztán 3-4 nap múlva eszembe jut, akkor adok 3-4 cseppet. Azt mondta a doki, lehetne akár úgy is, hogy hetente egyszer 7 cseppet.

Azt én se értem, miért kellene minden nap adni Cebion cseppeket. A konakion meg gondolom a k-vitamin. Na arról még én sem hallottam. Én úgy tudom, legalábbis nálunk a lányaim megkapják injekcióban, kaptak egyszer születésükkor és ezután évente. ? De ebben nem vagyok biztos.

2010. máj. 13. 06:59
 27/35 anonim ***** válasza:

Sajnos nálunk is elég sűrűn kimaradt a vigantol adása. Pedig én már mindenhova felírtam. Csak az volt a baj, hogy nekem azt mondták szopi előtt adjam. És nekem meg mindíg utána jutott eszembe. Hülye vagyok ez van! Én is kérdeztem a dokinkat, hogy ilyenkor mi van és azt mondta, hogy ezt az angol kór ellen kapják a babák. És érdekes, hogy pont Angliában nem alkalmazzák. Azt mondta nem gond. Konakionra meg azt mondta, hogy azt csak a szoptatott csecsemőknek kell szedni, mert a tápszerben benne van. Cemibont mi sem szedünk!

Egyébként mióta tudom, hogy bármikor beadthatom neki azóta a pelenkázón van majden minden nap vigantolt!

2010. máj. 13. 08:10
 28/35 anonim ***** válasza:

Mi D3 vitamin tablettát kaptunk, mert dokibácsink szerint az jobban felszívódik, mint a Vigantol (ráadásul elég nagy súlyú a kisfiam). Így mi napi fél tablettát teszünk bele az esti tápiba, így tutira megkapja minden nap.

A Konakiont nekünk nem kellett adni sosem, mivel tápszeres baba, abban benne van, ha anyatejes lett volna, adnom kellett volna.

Cebiont pedig tényleg csak betegség esetére szokta ajánlani a dokink, így még soha nem adtam neki, még csak egy náthája sem volt a 7,5 hónap alatt.

2010. máj. 13. 08:39
 29/35 anonim ***** válasza:
Szia! Én is sokszor elfelejtettem adni az elején, de amikor megtudtam, hogy a szomszéd kislánynak azért deformálódtak el a lábai mert nem kapta a vigantolt, nagyon odafigyeltem az adagolásra. Nem tudom, hogyha a kislány kapta volna az olajat akkor valóban szépen fejlődtek volna-e a lábai. Tény, hogy műteni kellett a kislány lábait, úgyhogy én nem kockáztatok. Az én véleményem az, hogy nem feltétlenül lesz a nem adásból baj, csak ha egyébként is megvan a hajlam,de ha ezt megelőzhetem ennek az olaj adásával, akkor én bizony adom szorgalmasan, mint a kisangyal.
2010. máj. 13. 08:52
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

20.46-ra, úgy szeretem az ilyen hsz-eket.... végülis a kötelező oltások nélkül is felnőttek száz éve az emberek... sőt, kenyéren és vizen is... de talán nem csupán az a cél, hogy a gyerekek életben maradjanak, hanem az hogy mindent megtegyünk az egészségük megóvása érdekében, és igen, erre egyre több lehetőség van, ahogy a tudomány fejlődik.

A vigantol szerintem is kell a gyerekeknek, persze van, hogy az ember kihagy pár napot, attól még nem lesz bajuk, de azért erre oda kell figyelni.

2010. máj. 13. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!