Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van, aki kihagyta a Vigantolt?...

Van, aki kihagyta a Vigantolt? Elfelejtette, ritkán adta, nem tudott róla, hogy adni kell, stb.

Figyelt kérdés
2010. máj. 6. 14:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
én mindíg este adom neki, ahogyan a fürdővízből kiveszem, bebugyolálom a törölközőbe és amikor már nyitná sírásra a száját, már adom is neki. Így sose felejtem el. Ha mégis, eszembe juttatja azzal, hogy sírni kezd.
2010. máj. 6. 15:46
 12/35 anonim ***** válasza:
92%
Nem lesz semmi baja ha nem szedi,de azért ne légy ilyen feledékeny.Nővéremnek 3 gyereke van .Egyiknek se adta.Ma már szinte felnöttek és sose volt semmi bajuk.Nem azt mondom hogy kövesd a példáját!!!Te csak add neki!Biztos jó valamire az is....
2010. máj. 6. 15:50
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Fontos a D-vitamin, vannak akik szerint a felnőtteknek is kéne télen, mikor keveset süt a nap. Lehet hogy nem lesz baja ha kihagyod, de ha mégis? Kár kockáztatni, én is időponthoz kötöm, a fürdetés után kapja mindig, akkor nem felejtem el.
2010. máj. 6. 17:36
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi hogy belekérdezek, de a Cebiont mire kell adni?

Mert hogy TÉNYLEG LÉTEZIK olyan, hogy nem tud róla valaki.Nálunk pl. nem mondták a Vigantolt sem, innen tudok róla, rákérdeztem a dokinál, hogy akkor most mi van, akkor mondta hogy "ja tényleg".Viszont a Cebiont tényleg nem tudom.

Amúgy a Vigantolt én mindig a pelenkázón tartom és fürdésnél kapja a baba.Így nem felejtem el.vagy csak ritkán, de akkor másnap pótolom.

2010. máj. 6. 19:21
 15/35 A kérdező kommentje:

A Cebion folyékony C-vitamin, cseppeket kell adni a gyereknek.

15:03-as. Szerintem ne feltételezz. Nem értem, hogy valaki miért érzi kötelezőnek magára nézve, hogy bunkó legyen.

2010. máj. 6. 20:52
 16/35 Nikcsi ***** válasza:
100%
Angliaban elek, itt nem kotelezo, sot nem is emlitette soha senki hogy adni kellene, pedig 2 gyerekem is van. Szuleteskor kapnak K-vitamin injekciot, ennyi.
2010. máj. 6. 22:56
 17/35 Vilcsianyuja ***** válasza:
66%
utolsó, azért hívják a D-vitamin hiányt angol-kórnak :) ez csak hülye vicc persze, de nem tudtam kihagyni :)
2010. máj. 6. 23:11
 18/35 anonim ***** válasza:
68%
Ez nem vicc,tényleg azért Angol kór! Ott mindig borús az idö,igy a kevés napsütés miatt kaptak az emberek angol kórt! Föleg ott kéne a D vitaminra figyelni!!!
2010. máj. 7. 09:44
 19/35 A kérdező kommentje:

Hm, kedves utolsó, csak nem újságírással foglalkozol? Ott tudnak így ferdíteni...

Az igazság ez az "angolkór"-ral kapcsolatban:

A betegség eredete a XVIII-XIX század napfényben szegény, füstködös Angliájára vezethető vissza. Nagyvárosokban különösen a téli hónapokban a napfény csak elenyésző mértékben fejtheti ki D-vitamin-képző hatását a nagyfokú légszennyeződés, az épületek árnyékoló hatása miatt. A levegőt szennyező anyagok nagyobbrészt azokat a sugarakat szűrik ki, amelyek a leghatékonyabban befolyásolják a bőrben lejátszódó folyamatokat melyek a természetes, vagy "saját" D-vitamin előállításához szükségesek.

2010. máj. 7. 17:44
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

persze néha előfordul, hogy kimarad

de az is, hogy kicsit jobban megnyomom a cseppentőt és véletlenül két csepp is a szájába pottyan.

Szerintem nem lesz semmi baja!

2010. máj. 12. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!