Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek ha anyósotok...

Mit tennétek ha anyósotok nevét kellene adnotok a születendő babátoknak?

Figyelt kérdés
Vallási szokás amit a párotok és családja komolyan vesz. Anyós nevét kapja mivel kislány lesz, ha kisfiú akkor após nevét.
2017. jan. 24. 01:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%
Pontosan, kerdezo, ennyire fontos a nev! En meg nem vagyok megalkuvo. A nevet a ferjem es en valasztjuk. Senki mas:)
2017. jan. 24. 09:59
 22/33 anonim ***** válasza:
88%

Hàt mivel nem most derült ki, hogy a csalàdban mik a szokàsok, így nem lepődnék meg és adnàm, mivel ilyen feltételek mellett is hozzàmentem a férfihoz. Ez a te helyedben, ha rólad van szó.

Viszont mivel én így alapból nem vàllalnék gyereket, így nàlam nem kérdés, hogy mindent a férjemmel közösen(ketten) döntünk el.

2017. jan. 24. 10:16
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Úgyis az ő vezetéknevüket viseli a gyermek. Ez nem elég? Miért kell a keresztnévbe beleszólni...
2017. jan. 24. 14:05
 24/33 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk az ő nevét kapta, szerintem szép, időtálló név, ritka is a lányom korosztályában. Mondjuk az is igaz, hogy nekem már akkor a kedvenc nevem volt, mielőtt találkoztam anyósommal, igazából le se esett hogy ugyan azt a nevet készüljük adni, így igazából véletlen, de ő ezt nem tudja:-)
2017. jan. 24. 15:07
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tetszene a név, nem engedném, foggal-körömmel ragaszkodnék ahhoz, hogy az lesz a gyerekem neve ami nekem (nekünk) tetszik. Én tiszteletben tartom a hagyományok egy részét de ez egy nagy baromság. Régen divat volt, hogy anyuka-apuka nevét kapták a gyerekek (mi is a szüleink neveit kaptuk a tesómmal) de hogy anyósét... Mekkora h.ülyeség... ennyi erővel a te anyukád nevét is kaphatná, párodnak ő anyósa. :) Vagy mi alapján van ez kitalálva?!

Egyet ne felejts el, a TE gyereked, TE szülöd meg, TE neveled fel, csak NEKED és a párodnak van joga ebben döntést hozni, senki másnak semmi köze. Ha most hagyod hogy ráerőltessék ezt, később is minden úgy lesz majd ahogy ők akarják. Magadnak szülsz vagy anyósodéknak?!

2017. jan. 24. 15:42
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem a név a fontos (bár az is), hanem a pár önrendelkezési joga.

Nálunk az volt, hogy SENKINEK nem mondtuk el, hogy milyen nevet választottunk, hogy még csak fel se merülhessen, hogy bárki bele akar szólni a családból. A nagyszülők akkor tudták meg az unokájuk nevét, amikor kitoltak a szülőszobából.

2017. jan. 24. 16:13
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnám anyósom nevét se aposómét se anyumét sem apumét.

Több okból. Mindengyerek megérdemli, hogy saját nevet kapjon. A másik ok ha egy név nem tetszik nem tudnám a gyerekemnek adni. Harmadik ha most valakiről elneveznénk a gyereket a másik meg megsértődhet miért nem az ő nevét kapták meg.

2017. jan. 24. 19:47
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak most került szóba? Szóval azt nem értem, ha ennyire zavar, akkor vagy nem kellett volna elfogadni, vagy nem kellett volna gyereket vállalni így. Még egy lehetőség van, hogy beletörődsz.

Őszintén, én úgy érzem, ha 2 család egyesül, akkor a szokásoknak is valahogy egyesülniük kell, ami nem azt jelenti, hogy az egyik család mindent visz. A gyerekvállalás is közös döntés, a névadás is az. Nem tudom elképzelni, hogy olyat nevet adjunk a gyereknek, ami nem a mi döntésünk, és megegyezésen alapul, mindkettőnknek tetsző név.

2017. jan. 24. 22:16
 29/33 anonim ***** válasza:
48%

amúgy anyóst hogy hívják?

nagyon borzalmas a neve?

2017. jan. 25. 10:19
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

"De ennyire fontos a nev hogy ha anyos vagy apos nevet kell adni akkor mar nem is valalsz gyereket? Nem mindegy mi a neve?"

Hát a felvetés abból indul ki hogy a férfi családjának olyannyira fontos, hogy képesek ráerőltetni az akaratukat a párra. Akkor a párnak nem lehet ugyanígy fontos, hogy felnőttként ne mások válasszák ki helyettük a saját gyerekük nevét?

Ennek az "érvelésnek" semmi értelme, remélem te is érzed. És valóban várható hogy ennek a tirokzatos vallásnak az összes tanítását rá fogják erőltetni a párra és a gyereknevelésbe bele fognak szólni. Szóval várhatóak még nézetkülönbségek, ha ezt nem veszi észre a pár most, akkor majd később fogja.

2017. jan. 25. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!