Luke mellé a Leila pont nem passzol, mivel az emlitett ikertestvérnek sem az a neve.
Kérdező, ne csessz már ki velük.
Lara az szép (Zara borzalom), tetszik de válassz másik nevet mellé, ami ritka ,vagy nem megszokott, de nem hasonlit rá.
ezt sosem értettem miért kell őket egyformára csinálni,hasonló név,öltözés,frizura stb.
attol hogy ők (majdnem) egyformák nem azonosak.
A Lara név elmegy, a Zara nem tetszik olyan mintha nem lenne egész,csak egy név részlet.
legalább annyit tegyélmeg,hogy normális második kereszetnevet kapnak.
Nem tetszik. Főleg azért nem mert manapság mindenki úgy ki akar tűnni, pl a névválasztással. Bejöttek ezek a hülye angolszász, amerikai nevek is, ráadásul magyarul írva (pl: Dzsesszika) Idegesítő. Bocs, csak ez a véleményem.
36/f
Az egész gyerekkoruk abban fog telni, hogy ugyanolyanok, lehet, hogy versenyezni fognak egymással stb. Kár erre még rátenni egy lapáttal.
A ritka nevekkel pedig óvatosan kell bánni. Nekem is viszonylag ritka nevem van, de nem egzotikus vagy extrém és szerintem ezt a határt kell tudni belőni.
Márkanevek nálam alapból kilőve, egy gyerek ne legyen se Zara, se Mercedes (pláne ne Peugeot, a kis Pözsi). Ismerek Mercit, remek lány, de egy életre megszivatták ezzel.
Figyelj a vezetéknévre is, nehogy összeolvasva valami Füty Iván vagy Sokon Dóra legyen.
Én személy szerint olyan nevet keresnék, ami az utóbbi 1-2 évben nem trend (van erre netes forrás), általában sem a leggyakoribb, de nem ilyen egzotikus. Az iskolák most tele vannal Larákkal és hasonlókkal, én ezt biztosan nem választanám.
Például az Alinda egészen jó. Mire a gyerek tizenéves lesz, már nem fog mindenki Veiszer Alindára asszociálni róla, viszont egy ismert név, nincs sok Alinda, normális a hangzása, teljesen oké. Vannak tipikus magyar nevek is, mint a Sára, amely nem igazán népszerű mostanában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!