Tudnátok nekem ikreknek neveket ajánlani?
Ikreket hordok a szívem alatt, első babák. Egy kisfiú és egy kislány. :)
A nevek terén a párommal kicsit eltérő az ízlésünk.
A vezetéknév is hosszabb (azt nem írnám le) de vegyes hangrendű. Gondolkoztam két néven is.
Amik nekem tetszenek az pl.: lány: Amira, Eliza, Léna, Flóra, Nelli, Olívia, Zille fiú: Soma, Vencel, Lőrinc, Zoárd, Merse stb. De a páromnak inkább a hagyományosabb: Zita, Andrea, Lilla, Edina, Gábor, Zoltán neveken gondolkozik.
Persze ezek csak ötletek tudnátok valami "jó" megoldást és ötleteket adni. Más nevek is jöhetnek!
Köszönöm előre is!
Amit ajanlok
Nem legyen azonos kezdobetus vagy hasonlo hangzasu
Tuti eleted vegeig keverni fogod a gyerekeket :-)
Sajat tapasztalat :-)
Mivel különböző neműek, ezért nem valószínű, hogy összekeverné...
Na, de a kérdésedre válaszolva, szerintem legyen mindkettőtöknek egy szűk kis listája, aztán ha majd meglátjátok a csöppségeket, akkor tudni fogjátok, hogy melyik nevek illenek majd hozzájuk! :)
Érdekes, hogy a férjed névsora mennyire ódivatúnak tűnik, pedig az én korosztályomban ezek teljesen szokványos, divatos nevek voltak. Annyit azért mondhatok, hogy a te névlistádon, bár modernebb, egyáltalán nem szörnyülködtem, teljesen jó nevek ezek is, és ha ilyen neveket kapnak, a korosztályuk nem fogja majd őket csodabogárként kezelni, sem azért, mert olyan neve van, mint más gyerekek nagymamájának, se azért, mert az életükben nem hallottak még ilyen nevet.
De mi itt hiába javaslunk bármilyen nevet, kettőtöknek kell összehangolni az ízlését. Le kell ülni külön-külön egy utónévkönyvvel (vagy keresni kell egy ilyen témájú honlapot), írni egy listát az elképzelhető nevekkel, és a minkét listán előforduló nevek közül válogatni. Vagy ha semmi közös álláspont nincs, akkor osszátok fel egymás közt, ki ad nevet egyik, ki a másik babának.
Legyen 2 nevük. Egy tőled egy pedig apától.
Hangzás alapján állítsátok fel a sorrendet.
Pl.: Lilla Eliza - Merse Gábor
Felezzetek el a gyerekeket
Az egyiknek te a masiknak o valaszt
A dupla nev felesleges ugysem fogja hasznalni a masodikat ...
En sem hasznalom
Am meg nekem fiu lagy paros azonnos kezdobetu es stilusu a nevuk es nem csak en keverem oket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!