Szerintetek milyen hangzása van az alábbi névnek? Hajaz kisebbségi névre? A fiamnak adnám, de a férjem szerint a családnévvel együtt kisebbségi névnek tűnik.

Én írtam, hogy a kisebbik fiam Ármin, és ő is szőke-kék szemű. Pedig a nagyobik fiam barna-zöld szemű.
És én sem találkoztam még ilyen nevűvel a kisebbségiek közül.
Egyébként én is csak "szőke-kékszemű" - na jó nem, de nem kisebbségi Árminokat ismerek. :) és ez így nem is helyes fogalmazás, őket sem ismerem, inkább csak tudok róluk, mert egy nagyvárosban élek, de nem sok Ármin él itt, ők is inkább a fiatalabb korosztályból.
Magát az Árminf nem tartom kisebbségi névnek, csak ehhez a vezetéknévhez passzintva gondolja annak a férjem. Az ő favoritja egyébként a Botond :)

Szerintem nincs vele gond, mondjuk az én fiam is Ármin,azt hittem ritka nevet sikerült neki is választanom, erre van még egy Ármin az ovis csoportba....
Mondjuk 2 keresztneves mániások vagyunk,így az Ármin mellé megkapta még az Andrást

szia!
Nekünk is "ai" végű a vezetéknevünk! Mi megbeszéltük, h mindenképpen mássalhanzóval kezdődő nevet választunk hozzá, amúgy sok lenne a magánganzó egymás mögött!Pl. a Megasztáros Patai Anna neve nekem túl nyelvtörő, másnak meg semmi baja vele!
Amúgy az Ármin szerintem is túl nőies, nekem így a vezetéknévvel együtt nem kisebbségi inkább meleges hanzású! A Szalay nagyon lágy név, én ehhez valami keményebb, férfiasabb nevet adnék Pl. a Botond amit írtál sokkal jobb!

Most ez már durva. Van olyan név a világon, amire legalább egy ember nem fogja rá, hogy kisebbségi? Most már komolyan kiakadtam :DD
Az Ármin szerintem egyáltalán nem kisebbségi, egy roma emberrel sem találkoztam, akit Árminnak hívtak. Nekem is szobajött ez a név, mikor még nem tudtuk a nemét.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!