Nyugtassatok meg, hogy ugye ti sem egesz nap a babatokkal foglalkoztok? (olvasas, mondokazas, enekles. Es ilyenek)
Nem kell vele egész nap foglalkozni.
Két evés között már 2-3 hónaposan is el volt egyedül. Vacsi előtt volt az együttjátszós idő. Közben azért ránéztem, ha sírt.
Persze, hogy nem kell egesz nap rajta csungeni.
Az neki sem jo.
Az enyem 8 honaposan elvolt 20-30 perceket a jatszoszonyegen , vagy a pihenoszekben 30 percet siman. De ott volt ahol en , igy latott.
Azt hittem csak en vagyok ilyen!
Sokszor hagyom "egyedul" kisagyban,jarokaban, de azert ott vagyok par meterre. Fozni ugy szoktam h o az autos ulesben ul. Es van h lelkiismeret furdalasom van h csak csinalom es hozza sem szolok. Van h csak ugy elmelyedek magamban. De ha sir persze odamegyek. Altalaban annyi eleg h visszaadom a cumijat v atrakom masik helyre.
De meg igy is napi 4-6 orat biztos h jatszom vele.
Meg nincs fel eves szoval nehez lekotni. Alig varom h meselhessek neki.
Nem kell egész nap vele foglalkozni. Ha jól elvan éppen magában, akkor nem is szabad megzavarni és nyösztetni, hiszen akkor ő is elmélyült a kis játékában ami neki jó. Ilyenkor elég ha éppen rálátsz mit csinál.
Nyilván van olyan baba aki többet van el magában és van aki kevesebbet, de lehetőség szerint nem kell egész nap szórakoztatni őket. Kifejezetten káros, ha anyuka egész nap tálcán kínálja a programokat, ugyanis a gyerek nem tanul meg magától játszani, mindig másokra lesz utalva, mert egyedül azt se tudja majd mit csináljon.
Képzeld akinek 3 vagy több gyereke van...na ott aztán nincs olyan, hogy anyuka egy gyereket szórakoztat egész nap. És a nagyobb testvérek sem mindig éreznek kedvet a kis "szarossal" játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!