Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adtad a következő...

Mikortól adtad a következő ételeket?

Figyelt kérdés

Mivel mindenki más okossággal lát el (védőnő, gyerekorvos, táplálási táblázatok) már teljesen megkeveredtem, ezért inkább csinálnék egy kis statisztikát, írjatok légyszi minnél többen!!!

Tehát az ételek:

Gabonafélék (És milyen formában? Pép, vagy kenyér/kifli?)

Sajt, túró, joghurt

Zöldborsó, kukorica (Héjával együtt turmixolva)

K betűs zöldségek

Tojás

2010. máj. 5. 10:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Kukorica és rizspehely alapú pépet már 5 hós korától (mivel az glutén mentes) de úgy tudom már a gluténnal se kell olyan sokáig várni, így a lányomnak tuti fogok kiflivéget meg ilyesmit adni olyan 7-8 hós korától vagy amikortól lesz foga (momentán még nincsen neki:))

A fiamnak anno sajt joghurt túró 9-10 hós korától ment (mert van sok allergia a családban) de ha nem lenne akkor 8 hótól adtam volna.

Tojássárgáját is úgy tudom 8 hótól lehet (mondjuk én azt elvétve adtam csak és csak később)

fehérjéje viszont nagyon allergizál, azt csak 1 éves kor után szabad.

Zöldborsót már olyan 8 hós korától kapott, mint ahogy K betűsöket is (karfiol, karalábé) nem volt baja tőle.

De kukoricától viszont fájt a hasa, puffadt és azóta is nehezen emészti (már 2 éves múlt).

2010. máj. 5. 10:44
 2/4 anonim ***** válasza:

szia

az én fiam tápszeres volt a kezdetektől a hozzátáplálást így 4 hósan kezdtük.

kiflit, kenyérfélét akkor kapott mikor már volt foga az olyan 6 hónapos kora körül volt.

sajt, túró ilyesmi 8 hósan kezdtük a tej bevezetését 11-12 hós kora körül de csak azért mert nem volt hajlandó sem tápszer sem semmilyen más tejalapút megenni, de nem allergiás rá nincs semmi baja, igaz most sem szereti a tejet.

eleinte 1,5%-os tejet kapott felesen (fele tej-fele viz)

a K betüs ételeket így nem igazán figyeltem 1 évesen már szinte azt ette amit mi , nem füszeresen.

a tojássárgáját már 8 hósan el lehet kezdeni de az én fiamnak nem izlett így hagytuk most 16 hónaposan szereti a tojásrántottát.

remélem tudtam kicsit segíteni

2010. máj. 5. 10:45
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igen segített! :)

Írjatok még!

2010. máj. 5. 10:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Az én fiam 8 hós és pépeket adtam neki 4 hós kora után,túrót joghurtot 5-6 hósan (védőnő ajánlotta),néha pici reszelt sajtot is a főzelékeibe. Borsót is kb. 6 hósan adtam. Most 1-2 hete vezettem be,hogy néha adok neki a főzibe egy kis tojás sárgát,vagy pl. a fele tej,fele vizet, karalábét,karfiolt kóstoltattam vele. Egyiktől sem lett semmi baja,mondjuk hála égnek sosem volt gond a pocakjával.
2010. máj. 5. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!