Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babanaptej vagy "sima" felnőtt...

Babanaptej vagy "sima" felnőtt naptej?

Figyelt kérdés

A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy vajon érdemes-e babanaptejet venni? 10 hónapos a babám és a sétákhoz gondoltam, hogy bekenném a kezét és az arcát.

A babanaptejeknek nagyon húzós az áruk, felmerült bennem, hogy akár használhatnánk a felnőttnek valót is...

Vagy esetleg valaki meg tudná mondani pontosan mi a különbség a babanaptej és a felnőtt naptej összetétele között?

2010. máj. 5. 08:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem is babnaptejet,akkor legalább gyereknaptejet vegyél neki szerintem.
2010. máj. 5. 08:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Mi most vettünk a dm-ben saját márkás baba naptejet. 50 faktoros, 100ml-es és 699ft volt. Ennek még elég elviselhető az ára. Azt viszont nem tudom, hogy mivel jobb a babanaptej. Lehat, hogy így drágábban tudják adni:)
2010. máj. 5. 08:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem értek nagyon hozzá,csak annyit tudok, hogy kétféle naptej létezik.

Az egyik úgynevezett fzikai napvédő, a másik kémiai.

Azt hiszem, a fizikai azt jelenti, hogy az által véd, hogy vastag védőréteget képez a bőr felszínén, és a kéros sugarak emiatt nem tudnak behatolni, ez való az egészen pici babáknak,ebből nem sok minden szívódik fel. Általában ezek a drágábbak is. (emlékszem, a kislányom 3-4 hós volt amikor lementünk a Balcsira és ilyet vettünk, akárhogy kentem el a bőrén, akokr is tiszta fehér volt mindenhol).

A kémiai az pedig olyan mint a felnőtteké, felszívódik és így védi a bőrt, egy bizonyos hatóidő eltelte után (míg a másik gyakorlatilag azonnal véd ahogy felkented). Ebből érdemesebb legalább gyerekeknek valót venni, hiszen egyáltalán nem mindegy milyen összetevői vannak, hisz az ő bőre még "nem élt meg annyi mindent", nem találkozott annyiféle anyaggal, elég érzékeny,így jobb a gyermeknaptej.

Remélem segítettem.

2010. máj. 5. 08:33
 4/6 anonim ***** válasza:
2010. máj. 5. 08:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a sok hasznos választ!

2010. máj. 5. 08:49
 6/6 anonim ***** válasza:
2010. máj. 5. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!