Ha valaki (felnőtt) már volt bárányhimlős, és olyan gyerekkel érintkezik, akinek az van, attól függetlenül, hogy elvileg Ő már nem kaphatja el, "vírushordozó" lehet?
Elvileg hordozó lehet én úgy tudom, de sokkal rövidebb ideig, mivel a szervezete már kialakította az immunválaszt, így hamar megöli a vírusokat.
Amúgy mennyi idős a gyereked?Miért baj ha elkapja?
Elsővel nem igazán értek egyet, persze van, hogy aki már volt, az valahogy elkapja még egyszer, de ez nagyon ritka.
Az sokkal valószínűbb, hogy a védőoltás után kapja el valaki, hiszen az csak 10-15 évig ad védelmet, nem egy életre!
3. A bárányhimlős beteg csakis akkortól fertőz, miután bőrén megjelentek az első kiütések.
A bárányhimlő lappangási ideje 14-21 nap, azonban fontos tudni, hogy a beteg már a kiütések megjelenése előtt 1-2 nappal fertőz. A vírus cseppfertőzés, a beteggel való közvetlen érintkezés, vagy váladékkal frissen szennyezett tárgyak útján terjed.
6. A bárányhimlőt mindenki csak egyszer kaphatja el.
A nem ép immunrendszerrel rendelkező vagy kemoterápiában részesülő betegek életük során többször is áteshetnek a bárányhimlőn.
Nem akarok kötözködni, de 5 percbe telt ezek megkeresése. Használni kellene a google-t.
csak az a baj, kedves 3., hogy nem ez volt a kérdés....hanem az, hogy aki már egyszer túlesett rajta, azon igaz, hogy nem jön ki, de hordozhatja-e....
Amúgy miután öcsém bárányhimlős lett(megjelentek a pöttyök)2 nap múlva mentem szülni.Szóval elvileg hordozó voltam, de nem lett semmi baja babámnak, sőt a szüleim be is jöttek látogatni, nem volt gond.Persze öcsém csak akkor jött át látogatóba, mikor elkezdtek száradni a pöttyök.
Szóval nem túl valószínű, hogy egy védett ember továbbadja, de megeshet.
2.voltam
Szerintem meg ez volt a kérdés, és a 75%os jól válaszolt. Legalább én is megtudtam, mert aggódtam, de annyira azért nem, hogy kutakodjak, hisz egyszer úgyis túl kell esni rajta.
Nálunk a szitu, apa dolgozott egy helyen, a kislány himlős volt teli pöttyel, de ezek szerint apa már nem lehet hordozó se, hisz már volt himlős. szóval akkor nem hozza haza. Gondolom a kérdezőnél is hasonló helyzet lehetett.
Azt viszont tudom, hogy ha érintkezik a gyerek másik bárányhimlőssel, nem feltétlen fogja elkapni. kétesélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!