Miért kell altatni a babákat?
Nekem jóformán sosem kellett altatni a fiamat. Születése óta megvolt a rendszer, hogy evés után letettük, megsimogattam, puszi, elmondtam, hogy most jön az alvás, és ennyi. De most is napközben, egyszerűen beteszem az ágyában, mondom, hogy most pihennie kell egy keveset. Alszik szépen magától.
10 hónapos
Szerintem megnyugodhatsz. Kisfiam 7 hónapos, és kezdettől fogva saját magától elalszik, a mai napig nem kell altatnom. Persze a kőkemény fogzás még nálunk is hátra van, mert még egy fogacskája sincs, de az már más tészta. Az alvással szerintem nálatok sem lesz gond. Ha eddig nem igényelte a ringatást, nagy valószínűséggel már nem fogja ezután sem.
Persze lesznek majd fejlődési ugrások, amikor éjjel többször ébredni fog, mert éppen éjszaka támad kedve gyakorolni az átfordulást vagy felülést, de azt is lehet ügyesen kezelni.
Minden jót, és jó egészséget nektek! :)
Az enyém azóta nem alszik el magától, amióta kúszni kezdett.
Akkor meg kellett küzdeni az altatással, mert alvás helyett is azt akarta gyakorolni.
Aztán megküzdöttünk, és ment minden szépen tovább.
Jött a mászás, és újra küzdenünk kellett, még mindig én győztem, maradt minden a régiben.
Aztán jött a felállás, és a járás.
Na, ebbe beletört a bicskám.
Egyszerűen nem bírtam innen kezdve normálisan letenni aludni, magam mellé vettem a nagy ágyra, így tudtam "lefogni", hogy ne álljon, és mászkáljon, így alszik el a mai napig, már három hónapja.
Mindig próbálom az egyedül alvásra visszaszoktatni, de volt már, hogy egy órán át ki-be mászkáltam a szobába, és fektettem, és kijöttem, és felállt, és üvöltött, és bementem, és fektettem, és kijöttem, és felállt... stb... stb...
Minden volt, csak alvás nem.
Hát maradtunk egyelőre ennél a változatnál.
Egyébként éjjel is sokszor felállt, amikor megtanult állni, és aztán sírt, mert nem tudta, mi van.
Nehéz időszak, mert belső késztetése van, hogy igenis csinálnia KELL az új mozgásformát, és olyan, mintha nem bírna leállni.
Most fogzik, de ha ennek vége, újra megpróbálom az egyedül alvást...
Szia
Minden baba más. Az én lányomat a kezdetektől altatni kellett. Most 10 hónapos és már egyedül alszik el:-)
(1 hónapja kb.)
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!