Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell altatni a babákat?

Miért kell altatni a babákat?

Figyelt kérdés
Gyerkőcöm 6 hetes, mindig magától alszik el. Van, hogy nem alszik egész délután, de én nem bánom, a védőnő is azt mondta, hogy az egész napot nézve eleget alszik. Gondolom, ez minden picinél így van, hogy megy magától is az alvás. Mikortól jön el az az idő, amikor már nem alszik el egyedül, és altatni kell? És olyankor miért nem alszik egyedül? Hogy megy ez?
2010. máj. 5. 07:59
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
nálunk akkor nem alszik egyedül el mikor jön a foga (20 hónapos - most tartunk a metszőknél) De most sincs kifejezett áltatás csak elalvás előtt kicsit ücsörög az ölemben a szobájában nyammog fogja a maciját. 20 perc után beteszem az ágyba annyira nem tetszik neki de aztán elalszik. Járkálás ringatás nincs csak ücsörgök vele kicsit:-)
2010. máj. 5. 08:01
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Nekem jóformán sosem kellett altatni a fiamat. Születése óta megvolt a rendszer, hogy evés után letettük, megsimogattam, puszi, elmondtam, hogy most jön az alvás, és ennyi. De most is napközben, egyszerűen beteszem az ágyában, mondom, hogy most pihennie kell egy keveset. Alszik szépen magától.

10 hónapos

2010. máj. 5. 08:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, megnyugtató mindkettő! Úgy örülnék, ha nem szokna hozzá a babakocsiban ringatáshoz meg hasonlókhoz! Dehát nem tudhatom, mi lesz majd, ha - ahogyan az első válaszoló írta - jön a foga! Most úgy vagyunk, hogy nem bánom, ha nappal nem alszik (főleg, mert ébren sem sír), de azért az nagyon rosszul érintene, ha este letenném és nem aludna! Egyelőre úgy is elalszik este, ha hatalmasra nyitott szemeivel teszem le. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog ez menni később.
2010. máj. 5. 08:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem megnyugodhatsz. Kisfiam 7 hónapos, és kezdettől fogva saját magától elalszik, a mai napig nem kell altatnom. Persze a kőkemény fogzás még nálunk is hátra van, mert még egy fogacskája sincs, de az már más tészta. Az alvással szerintem nálatok sem lesz gond. Ha eddig nem igényelte a ringatást, nagy valószínűséggel már nem fogja ezután sem.

Persze lesznek majd fejlődési ugrások, amikor éjjel többször ébredni fog, mert éppen éjszaka támad kedve gyakorolni az átfordulást vagy felülést, de azt is lehet ügyesen kezelni.

Minden jót, és jó egészséget nektek! :)

2010. máj. 5. 08:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen; a legjobbakat nektek is! :)
2010. máj. 5. 08:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém azóta nem alszik el magától, amióta kúszni kezdett.

Akkor meg kellett küzdeni az altatással, mert alvás helyett is azt akarta gyakorolni.

Aztán megküzdöttünk, és ment minden szépen tovább.

Jött a mászás, és újra küzdenünk kellett, még mindig én győztem, maradt minden a régiben.

Aztán jött a felállás, és a járás.

Na, ebbe beletört a bicskám.

Egyszerűen nem bírtam innen kezdve normálisan letenni aludni, magam mellé vettem a nagy ágyra, így tudtam "lefogni", hogy ne álljon, és mászkáljon, így alszik el a mai napig, már három hónapja.

Mindig próbálom az egyedül alvásra visszaszoktatni, de volt már, hogy egy órán át ki-be mászkáltam a szobába, és fektettem, és kijöttem, és felállt, és üvöltött, és bementem, és fektettem, és kijöttem, és felállt... stb... stb...

Minden volt, csak alvás nem.

Hát maradtunk egyelőre ennél a változatnál.

Egyébként éjjel is sokszor felállt, amikor megtanult állni, és aztán sírt, mert nem tudta, mi van.

Nehéz időszak, mert belső késztetése van, hogy igenis csinálnia KELL az új mozgásformát, és olyan, mintha nem bírna leállni.

Most fogzik, de ha ennek vége, újra megpróbálom az egyedül alvást...

2010. máj. 5. 09:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Aajjajj...
2010. máj. 5. 09:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez is, mint minden gyerekfüggő. Nekem a 3 nagyot kb. 1 éves koráig soha nem kellett altatnom. ha elálmosodtak, bárhol, bármikor el tudtak aludni. Aztán elmúltak 1 évesek és nagyon nehézzé vált az elalvás, minen jobban érdekelte őket, mint az alvás...sőt, már akarattal fent tudtak maradni!!! Így aztán kénytelen voltam őket elaltatni - melléjük feküdtem, pár perc múlva aludtak... Most a pici kb. fél éves koráig minden altatás nélkül elaludt... aztán megtanult kúszni, 7 hónaposan felállt... már nehezen ment az egyedül elalvás, sőt, nem is tud magától elaludni, csak, ha odabújok hozzá (akkor 2-3 perc alatt alszik!). Úgy gondolom, ennyi időt nem fogok tőle sajnálni, főleg, hogy egyébként nagyon nyugis, jó kislány... lehet, hogy több napi sírni hagyás után ő is elaludna az odabújás nélkül, de ehhez nincs se idegrendszerem, se szívem... Egyébként sem jön be ez a "módszer" minden babánál... Tehát akár még a te babád is változhat, lehet, hogy a te véleményed s más lesz pár hónap múlva, amikor nem alszik el magától, de nyűglődik és jól tudod, hogy ha esetleg túlpörög, még rosszabb lesz a helyzet... Kívánom, hogy ne így legyen :))
2010. máj. 5. 09:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez az odabújos-pár percig simizgetős módszer szerintem elég jó lehet, és tényleg nem kimerítő (elképzelve). Csak ami rémálomként csilingel folyton a fülemben, hogy anyám a húgomat csak úgy tudta altatni, ha a göröngyös padlón tolta oda-vissza a kocsit, hogy jól zuhogjanak a kerekei, és amint abbahagyta a rángatást, felébredt. Nagynéném az unokahúgommal dettó. Éjszaka is! Amikor ott tartanak, hogy "tologasd már a babakocsit, amíg kiszaladok pisilni", az már nagyon durva élet lehet!
2010. máj. 5. 09:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia

Minden baba más. Az én lányomat a kezdetektől altatni kellett. Most 10 hónapos és már egyedül alszik el:-)

(1 hónapja kb.)

Szép napot!

2010. máj. 5. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!