Akik busszal jártok az oviba a nagyobb gyerekért, hogy oldottátok meg a szoptatást, amikor kistesó született?
Délben szoktam elhozni a lányom az oviból busszal. Hiába 10 perc a busz út, mindig csúsznak az ebéddel, meg a sétával a megállóhoz, össtesen egy óra, mire haza érünk. Egy hónapos lesz a pici, amikor már nem lesz segítségem, aki menjen az oviba, és nem tudom, hogyan oldjam meg a szoptatást. Egy ilyen kicsinek még nincs napirendje, nem tudom kiszámolni mikor eszik, valószínűleg nem is alussza végig az utat, mert kintre beöltöztetem, az oviban meg 26 fokban le kell vetkőztetni, biztos felébred.
Ti hogy csináltatok?
Nálunk kicsit más volt a helyzet, de azért válaszolok, hátha segít.
Mikor a legnagyobb gyerek kezdte az ovit, akkor született a második testvére. Az első hetekben volt segítségem, utána egy 2 hónapossal és egy másfél évessel mentem érte. A nagy az oviban aludt, délután mentünk érte, gyalog, negyedórára volt az ovi, 45-50 perc volt oda-visszaúttal, öltöztetéssel. A pici kénytelen volt valamennyire alkalmazkodni a napirendünkhöz, Te is megteheted, ha úgy gondolod, nem bírná ki az utat, etesd meg indulás előtt. Evés után 1 órát biztosan kibír. A pici, ha elaludt a kocsiban, akkor csak kitakartam és lehúztam az overálja/kabátja/kardigánja cipzárját időjárástól függően. Szerencsére a babakocsit be lehetett tolni az oviba, és a konyhások szívesen vállalták, hogy ránéznek, amíg a nagyot öltöztetem. Viszont a csoportszobák az emeleten voltak, így ha felébredt, akkor levettem róla az overált, átraktam hordozókendőbe, és úgy mentem a nagyot öltöztetni.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy még mindig könnyebb egy szoptatott testvér napirendjét hozzáigazítani az oviba menethez, mint mikor már nagyobb, és délben ő is ebédel és alszik.
En sem busszal jartam ugyan.de jartam 1,5 hetes koratol oviba es suliba a nagyokert.
Marcius vegen szuletett,szoval rossz ido ugyan nem volt,de nalunk az oviba nem lehetett akkor mar babakocsit tolni...szerencsere a csoportunk az udvar feloli vegen volt,es az oltozonel kivul tudtam hagyni a kocsit,igy ralattam a picire is.
Nekunk is volt 1 ora mire mindkettot osszeszedtuk.annyit siman kibirt mindig.ahogy elottem is irtak,indulas elott kinald meg a picit.ut kozben meg ugy is elszundizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!