Akinek másfél év van a két gyereke között, hogyan viselkedik a nagyobb a kicsivel? Milyen napirendetek van?
21 és 4 hónapos lányok. Semmit nem csinál vele, általában a közelébe se megy. Eljátszanak egymás mellett, de szereti hogy itt van velünk ő is, sokat beszél róla.
Este 7 alvás, kicsi mostanában korán kel, 6 előtt, nagy később, ha nem ébreszti fel. Kicsi alszik még délelőtt és délután, általában séta közben, délben pedig alszanak együtt egyet.
Nálunk eddig nem volt semmi probléma.
Szia.
Nálunk 22 hónap van a 2 kicsi között,most 2,5 éves a "nagy"és 8 hónapos a kicsi.
Az elején nagyon imádta a kicsit,de ehez kellettünk mi is.Amikor elősször meglátta naon odavolt érte,megnyomogatta a cumiját,elmondtuk,h ő a baba,akkor még szinte semmit nem mondott pár szón kívül,de ezt rögtön megjegyezte.Amikor szoptattam mindig foglalkoztam vele is,hoztuk a kiskönyvet és mutogatta a figurákat,én meg elmondtam,h mi micsoda.Volt,h ezerszer mondtam el,h alma,kicsit a könyökömön jött ki,de tudtam,h neki is szüksége van az időnkre,így nem érzi magát háttérbe szorulva..Számunkra egy roppant leterhelő időszak volt az eleje,sokszor elmondtam,h a baba nagyon szereti őt,ha kértem egy puszit tőle és kaptam,utána mindig elmondtam,h most a babának is és amikor adott megdicsértem.Ez annyira bevált nálunk,h sokszor magától puszilta már a kicsit..Így az elején teljesen kimaradt a féltékenység.Most,h picit nagyobbak és a kicsit is érdeklik a játékok néha van olyan,h elveszi tőle a játékot,de megtanítottuk,h akk vigyen a kicsinek egy másikat helyette.Sokszor volt,h azt hittem megszakadok,m egyik kezemben az egyik,másik kezemben a másik volt,de azt kell mondjam megérte,m nincs féltékenység.A gond azzal volt csak,h sokszor nehéz volt elmagxarázni neki,h ha a kicsi alszik akk kicsit csendesebbnek kell lenni(a kicsi sajnos rossz alvó).De ez sem volt nagyon gáz szerencsére.
A napirendünk káosz ☺ 😊
Amikor a kicsi 6 fele felkelt kihoztam,megetettem,átpelenkáztam,elkészítettem a nagyobbnak a reggelijét,teáját,mikor mit.Mire kész lettem kelt a nagy,átpelenkáztam őt is,átöltöztettem,odaadtam a reggelit vagy teát,bekapcsoltam kicsit a mesét.A kicsi a kezemben volt amíg összepakoltam,elmosogattam,porszívóztam,aztán megint etettem a kicsit,amikor elaludt főztem,a nagy vagy játszott vagy jött hozzám,felvettem és főztünk "együtt".Készítettem ebédet a nagynak,megette vagy nem aztán bealudt,kelt a kicsi,megint pelenkázás,etetés,kézben tartás..Délután amikor apukánk hazaért evett aztán mentünk sétálni közösen.Este 6-7-8 fele lefürdettem a kicsit,aztán amíg a nagy fürdött ott a fürdőszobába játszottuk a játékaival és igyekeztem mosdatni miközbe a másik kézben a kicsi evett..Vagy ha apa otthon volt ő vette át a lefürdetett kicsit amíg megfürdettem a nagyot..Ezután kis mesenézés,vacsi és alvás a nagynak,a kivsi meg akkor aludt be amikor...Ezt mind úgy csináltam végig,h éjjel a kisfiam kelt vagy 3x 6 hós koráig.,Ha visszagondolok azóta sem tudom,h éltük túl 😁😀Most már valamivel könnyebb,m a nagy bölcsis lett,a kicsi meg már nagyobb,így nem kel csak reggel 6-7 fele és mászik,nincs annyit kézben..Ami biztos,h megállunk 2 gyerkőcnél,nekünk egy 3.már szóba sem jöhet..Most várjátok vagy tervezitek a 2. Babát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!