Ez csak szerintem szörnyű és gondatlan? Egy éves gyereknek hogy lehet adni gulyás levesből zöldséget és palacsintát. Egy ilyen picinek még a babapépeket kellene ennie.
Pépet egy évesen?
Az én lányomnak 11 foga volt egy évesen.
A pépeket el is felejthettem egy életre, mert nem volt hajlandó olyat enni, ami nem darabos!
Teljesen nyugodtan lehet neki egy évesen zöldségeket adni a gulyásból, sőt! A palancsinta is tök rendben van, bár az én gyerekem nem szereti.
A gulyásleves-zöldség 1 évesnek szerintem nem rossz. Még a palacsinta se, ha már szépen tud rágcsálni.
Viszont mikor olyat hallok, hogy 2 hónapossal Kinder csokit csócsáltatnak, meg 6 hónaposnak töltött káposztát vagy tojásos nokedlit adnak, olyankor én is elgondolkozom, hogy hogy lehetnek ekkora hülyék az emberek.
Teljesen normális, zöldséget kapott, a tejpép meg nem sokkal különb, mint a palcsinta.
1 éves nem kicsi, nekem akkor mindekettő mindent evett.
Ez egy jó nagy marhaság. Ilyen idős korban már kinézik az ember szájából a falatot.
Enyémek 1 éves ikrek. Mindent esznek, töltött káposztát, pörköltet, palacsintát, karalábé levest stb...
Szükségük van mindenre már ilyen idős korban.
Nem is voltak betegek csak 1x kicsit megfázva.
A babapépet már rég az arcomba fújják. Nem is adok nekik már semmiféle pépet.
A szomszédságunkban több kisbabás család van. A legtöbben a régi módszer szerint etetik a babájaikat. Már korán adnak neki tejet,3,5 hónaposan megkezdik a temészetes ételekkel a hozzátáplálást. 6 hónapos koruk körül már kapnak darabos ételt is,és 8-9 hónaposan már azt eszik,amit a család többi tagja. Egyik sem allergiás semmire,és egészségesek mind. Nem kell nekik különféle mesterséges vitamin,mert az ételekkel megkapják. A legtöbbnek 7-8 hónaposan már 6-8 foga van és 10-12 hónaposan szaladnak,mint a rakéta.
Nemrég olvastam egy tanulmányban,hogy akkor kell darabos ételt adni a babáknak,amikor már megtudják fogni és a szájukba tenni,akkor is ha még nincsenek fogai. Az ínyük elég erős a rágáshoz ( Természetesen csak puha ételt kell adni neki: kenyérhaj,főtt zöldség,banán stb.)
Az egyik anyuka viszont ragaszkodik a tápszergyárak tanácsaihoz. A kicsi elég kövér,és mozgásban ia lemarad a többiektől. Egy alkalommal az ebéd csülökpörkölt volt krumplival. Az apukának menni kellett ebéd után dolgozni,ezért ő hamarabb evett az anyukánál. Az anyuka az asztalnál etette a 8 hónapos babát bébiétellel. A kicsi kiköpte az ételt és belemarkolt az apuka kajájába,és betömte húsostól a krumplit a szájába. Az anyuka elvitte őt az asztaltól,de a gyerek nem volt hajlandó a bébiételt enni,és addig ordított,amig nem kapott az apu ételéből. Nem lett semmi baja tőle,még csak hasmenése sem. Ettől kezdve csak azt ette,amit a szülei.
A gyerekek még ösztönösen tudják,mire van szükségük.Ha rájuk bízzuk,akkor fejlődnek a legjobban. Kicskét nagyobb gyerekeknél nem ritka,hogy csak a tésztát vagy csak a húst, az édeset vagy csak a savanyút akarják enni,mert erre van szükségük a szervezetüknek.
Ha meglesz a babád,akkor hallgasd meg az idősebbek és többgyerekesek tanácsát is, és hallgass a józan eszedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!