Kinek van valami dilije a gyerekével kapcsolatban?
Gondolok itt olyanra, hogy van aki nem viszi játszótérre, van aki nem ad a kezébe kanalat még másfél évesen sem, nem ad neki csapvizet, vagy pont csak vízzel itatja...stb.
Az enyém az étel és az ital, nem eszik édességet, nyalókát, cukorkát, pufit, chipszet, csokit és nem iszik szörpöt, üdítőt, kubut, csak vizet és néha vízzel hígított gyümölcslevet.
Nem azért írtam, hogy egymásnak essünk, csak kíváncsi vagyok, ez segít nekem is elfogadni, hogy más máshogy látja a dolgokat a gyerekkel kapcsolatban.
Nem értem hogy Neked miért kéne elfogadni bármit is hogy más a saját gyerekével mit csinál?
Nem mindenki ugyanolyan mint Te. Te igy látod jónak más másképp.
Jól teszed hogy nem adsz a gyerekednek ilyeneket amit felsoroltál nyilván más sem ad. És ez ne haragudj de nem dili.
Heppnek számít az,hogy nem használok,csak természetes vegyszereket körülötte?Mert nálunk a háztartási cuccok csak:
ecet,szódabikarbóna,mosódió és mosószóda.
A másik pedig,hogy mindenből természeteset kap,ne úgy értsd,hogy bio, hanem én,pontosabban mi termesztünk zöldséget,gyümölcsöt,nem vezsek neki túrórudit és társait még a joghurtot is én és anyukám csináljuk, túrórudit is tudok így mindig van otthon házi édesség,amiben egészséges, tudom mi dolgok vannak.Ezzel lehet sokat spórolni és nem lesz vegyszeres a kölök:)
Nálam ennyi a dili. Viszont hadd jegyezzem meg,hogy az édességgel óvatosan,mert ha abszolút nem adsz neki semmit,akkor majd oviban hihetetlenül szerencsétlenül fogswz járni mert ott bizony tömik a gyereket ha vkinek szülinapja van.Egyszer nyalja meg úgy rákap,hogy dézsmálni fogja.És hidd el ezt barátnőm kárából mondom...
Nem beszélek vele sejpítve, és másnak sem engedem. Utálom, ha előtte mondogatják, hogy kérsz (pl hagymát, szalonnát) vagy egyél ezt azt - még csak 8 hós és most kezdjük a zöldségeket.
Kaja közben illetve a kajával nem játszunk - egyelőre legalábbis nem hagyom h. pl apa repülőzzön a kanállal, hogy szájat nyisson.
köszönöm a válaszokat, a második válaszra reagálva csak annyit, hogy szerintem mindenki, vagy legalább a többségünk megmosolyog dolgokat amiket lát vagy hall más anyukáktól, anyukákról. van aki hangosan kibeszéli, hogy ez meg az milyen hülye hogy így meg úgy csinálja, és van aki csak magában jegyzi meg, hogy milyen butaságot csinál a szomszéd anyuka. Én is szoktam ilyet, szerintem más is. erre gondoltam, hogy segít nekem elfogadni mások "heppjét", ha tudom hogy miért csinálja amit csinál.
Egyébként én is igyekszem a saját kertünkből való zöldségekkel, gyümölcsökkel etetni, teljes kiőrlésű pékárut venni, egészségesen étkezni, ez nem csak a gyerekre vonatkozik, ránk is. Édességet szokott enni, de nem viszünk mondjuk egy egész csomag pufit le a játszótérre, hogy az legyen az uzsonna, meg nem lóg folyton a szájában a nyalóka, nincs itthon gumicukor. Ilyesmire gondoltam.
Fontos még nálunk, hogy nagyon ritkán tévézik.
Jó kérdés...bele se gondoltam eddig.Én is a magam elveit tartom jónak.Minden más butaság.Ezen még dolgozom.
Mi szeretünk televíziót nézni,vannak kedvenc meséink,és műsoraink.Szereti a kinder csokit,és a túrórudit, amit rendszeresen adok neki.Csak csapvizet iszik és tejet.Ha süt a nap akkor kint a helye,és jónak tartom ha az állatok körül tesz-vesz.Nem tartom fontosnak a főétkezések időpontjának betartását,vagy az alvás időpontját.A legnagyobb dilim hogy hiába 16hós,teljes értékű személyként bánok vele,vagy is sokat beszélgetek vele(játékosan de nem gügyögve,selypítve)mindent elmagyarázok,meg van itthon a saját kis feladata teendője,meg lehet a véleménye,engedek ha ő evés helyett olvasna,vagy olyan dologgal próbálkozik ami még meghaladja az erejét,eszét, hagyom próbálkozni(pl,kanállal evés,teregetés,lépcsőn lefelé menni stb).Persze figyelem és óvom,de engedékeny vagyok és az a véleményem hogy "ami elsőre nem sikerü,sikerülni fog másodjára"....és persze kapom a kritikát anyóstól...hajj.
Az ilyen jellegú dilijeim általában nem tartanak örökké. Az élet és a tapasztalatszerzés megváltoztatja.
Edig egy olyan dolog van amit betartottam és soha nem tennék másképp akárhány gyermekem is lesz még: nem vennék neki (és nem is engedném hogy rokonok vegyenek) holdkompot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!